Slot bespreekt penaltytest Bijlow en heeft vertrouwen in doelman

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 september 2022 – Justin Bijlow was de afgelopen weken onderwerp van gesprek. De doelman van Feyenoord werd niet geselecteerd door Louis van Gaal, maar moest zich wel melden voor de strafschoppentest. Daar heeft Bijlow een goed gevoel aan overgehouden.

Slot bespreekt penaltytest Bijlow en heeft vertrouwen in doelman

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelde Arne Slot vrijdagmiddag op de persconferentie in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen NEC althans. Ook de oefenmeester van Feyenoord reageerde verrast op Van Gaal van zijn besluit om naast Bijlow ook Kjell Scherpen uit te nodigen om te oefenen op strafschoppen. Beide goalies behoorden niet tot de definitieve selectie van Oranje voor de Nations League-duels met Polen en België. "Ik denk niet dat het vaak is gebeurd, maar Justin heeft er een goed gevoel aan overgehouden", werd Slot geciteerd door Voetbal International. "Nu is het voor hem zaak om goed te blijven presteren bij ons."

En daar is de doelman klaar voor, als we zijn trainer moeten geloven. "Hij staat met veel energie op het trainingsveld. Hij is klaar om te presteren met Feyenoord. Vandaaruit kan je worden opgeroepen. Ik ben zeker blij met Bijlow." Slot vindt het overigens begrijpelijk dat Van Gaal zover waarde hecht aan strafschoppen. "Ik vind het niet raar, maar ik denk ook niet dat het Nederlands elftal daarin een voorloper is. Ik lees een boek over Liverpool, daar zijn ze er ook heel erg mee bezig. Het is niet nieuws, maar het is wel heel erg goed dat er aandacht aan wordt besteedt."

Bij Feyenoord wordt er niet zo nadrukkelijk getraind op strafschoppen. Slot wil naar eigen zeggen ook aan andere dingen werken. Dat betekent echter niet dat hij geen vertrouwen heeft in Bijlow zijn kwaliteiten als het om strafschoppen gaat. "Justin is goed in het tegenhouden van ballen, dan is de kans ook aanwezig dat je een strafschop stopt."

Lees ook: Slot lang ziek geweest van nederlaag tegen PSV

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd