Bayern, De Ligt, Mazraoui en Gravenberch slopen Viktoria Plzen

4 oktober 2022, 20:37

Bayern München heeft dinsdagavond een reuzenstap richting de volgende ronde van de Champions League gezet. De Duitse grootmacht won in de groepsfase al van Internazionale en FC Barcelona en was op eigen veld veel te sterk voor Viktoria Plzen: 5-0. 

Het is niet de eerste ruime nederlaag voor de Tsjechen in het huidige seizoen van de Champions League. Ze gingen op de eerste speeldag immers al met 5-1 onderuit bij FC Barcelona. Een week later kwam Viktoria Plzen op eigen veld tegen Internazionale weliswaar wat beter voor de dag, maar werd er wel met 0-2 verloren. Die stand was in München al na dertien minuten bereikt. Bayern, waar Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch allemaal een basisplaats hadden, had er zin in. Leroy Sané opende na zeven minuten de score, waarna Serge Gnabry die een paar minuten later verdubbelde.

Bayern München speelt komend weekend de kraker tegen Borussia Dortmund. Als Viktoria Pilsen dacht dat Der Rekordmeister na de snelle 2-0 haar voet van het gaspedaal zou halen, kwam het heel bedrogen uit. De Duitse honger was nog niet gestild. Sadio Mané maakte er na 21 minuten 3-0 van en Jamal Musiala dacht de 4-0 binnen te schieten. De treffer van het toptalent ging echter niet door vanwege buitenspel. De vierde treffer viel alsnog, maar 'pas' na rust. Sané maakte na vijf minuten zijn tweede van de avond. Een paar minuten later zorgde invaller Eric Maxim Choupo-Moting voor de 5-0.

Julian Nagelsmann had toen al flink gewisseld. Alphonso Davies en Musiala waren in de rust in de kleedkamer achtergebleven, terwijl Sané na een klein uur werd vervangen door Matthys Tel. Ook Dayot Upamecano en Leon Goretzka verlieten nog het veld, wat betekende dat De Ligt, Mazraoui en Gravenberch mochten blijven staan. Voor De Ligt en Mazraoui was het in de slotfase zaak niet te veel te verslappen en de 'nul' te houden. Daar hoefden zij zich geen zorgen te maken, want Viktoria Plzen kwam eigenlijk geen moment in de buurt van een eretreffer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen