Becker doet het ook in Europa; matchwinner in verhit EL-potje

6 oktober 2022, 21:05

Sheraldo Becker heeft donderdagavond andermaal zijn grote waarde voor Union Berlin bewezen. De geboren Amsterdammer kroonde zich in de Europa League tot matchwinner door op bezoek bij Malmö FF de enige treffer te maken. Union speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man.

Het venijn van de eerste helft zat overduidelijk in de staart. Malmö en Union gingen met een 0-0 ruststand aan de thee, maar een speler van de bezoekers kon direct gaan douchen. De Hongaarse middenvelder András Schäfer kreeg vlak voor de rust namelijk een rode kaart onder zijn neus geduwd nadat hij een doorgebroken speler onderuit haalde. Union moest dus aan de bak in de tweede helft, maar de negatieve hoofdrol werd opgeëist door de fans van de bezoekers.

Na een uur spelen werd er namelijk vuurwerk afgestoken in het uitvak en ook het speelveld moest het ontgelden. Daar reageerde de aanhang van de thuisploeg weer op door ook met vuurwek te gooien. De scheidsrechter van dienst besloot de wedstrijd te staken. Daar had Becker na de hervatting maling aan. Hij hielp de tien spelers uit Berlijn aan de 0-1 en kroonde zich op die maneir tot matchwinner. Union pakt zodoende de eerste drie punten van het Europese seizoen.