Eindelijk rust rond Griezmann; Barça lijdt gigantisch verlies

10 oktober 2022, 15:00

Atlético Madrid heeft de komst van Antoine Griezmann bevestigd. De Fransman was in het afgelopen anderhalf jaar al op huurbasis actief voor de club uit Madrid, maar die neemt hem nu definitief over van FC Barcelona. Daarmee keert de rust rond zijn persoon eindelijk terug. 

Griezmann maakte in de zomer van 2019 de veelbesproken overstap van Atlético Madrid naar FC Barcelona. De Catalanen wilden hem eigenlijk een jaar eerder al overnemen van de concurrent, maar toen zag Griezmann een transfer naar Camp Nou nog niet zitten. In de zomer van 2019, een jaar nadat de aanvaller wereldkampioen werd met Frankrijk, had Barça dan toch beet. Met de komst van Griezmann dacht FC Barcelona eindelijk een speler in de gelederen te hebben die het team minder afhankelijk kon maken van Lionel Messi. Maar hut huwelijk tussen Barça en de Fransman werd een grote teleurstelling. De linkspoot droeg 102 keer het Barça-shirt, scoorde 35 keer en verzorgde zeventien assists. Kampioen werd hij niet. 

Vorig jaar keerde Griezmann op huurbasis terug naar Atlético Madrid. De landskampioen van het seizoen 2020/2021 sloot met Barça een tweejarige huurdeal. Daarin werd een clausule opgenomen waarmee Atlético Madrid Griezmann voor veertig miljoen euro definitief moest overnemen als hij meer dan vijftig procent van de minuten zou maken waarvoor hij beschikbaar was. Die clausule zorgde ervoor dat Griezmann in de eerste wedstrijden van dit seizoen telkens pas na een uur zijn entree maakte binnen de lijnen. Atlético Madrid kampt evenals FC Barcelona met serieuze geldproblemen en wilde de prijs laten zakken. Dat is de huidige nummer vier van Spanje gelukt. Ze neemt Griezmann over voor een bedrag van 24 miljoen euro inclusief bonussen. 

120 miljoen

Daarmee lijdt FC Barcelona een gigantisch verlies op de Fransman. De Catalanen telden drie jaar geleden 120 miljoen euro neer om hem los te weken bij Atlético. In Barcelona spreekt men desondanks van een goede deal, omdat de salariskosten van Griezmann wegvallen in de toekomst. De linkspoot kwam dit seizoen vooralsnog elf keer in actie voor Atlético. Hij scoorde drie keer en verzorgde twee assists. Hij stond tussen 28 juli 2014 en 14 juli 2019 ook al onder contract in de Spaanse hoofdstad. Tijdens zijn eerste periode bij Atlético bezorgde Griezmann de club onder meer vrijwel hoogstpersoonlijk de Europa League. In de finale van 2018 scoorde hij tweemaal tegen Olympique Marseille (3-0 winst). 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen