Aké wordt bij City getest op het trainingsveld: "Hij heeft alles"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 oktober 2022 – Nathan Aké zit in misschien wel de beste periode van zijn loopbaan. De linkspoot heeft zich niet alleen bij het Nederlands elftal geruisloos in de basis gespeeld, maar ook bij zijn club Manchester City. Aké wordt steeds beter. Dat kan ook haast niet anders als je op het trainingsveld tegenover Erling Haaland staat.

Aké wordt bij City getest op het trainingsveld: "Hij heeft alles"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Manchester City sloeg een paar maanden geleden een enorme slag op de transfermarkt. De regerend landskampioen van Engeland haalde Haaland immers op bij Borussia Dortmund. In eerste instantie bestonden er nog wat twijfels over de Noor zijn kans van slagen in de Premier League, maar daar heeft hij korte metten mee gemaakt. Haaland was vooralsnog al vijftien keer trefzeker in de competitie. Bovendien trof hij in de Champions League in drie wedstrijden vijfmaal doel.

Aké weet als geen ander hoe het is om tegenover Haaland te staan. "Het is een mooie uitdaging", zei hij in de aanloop naar de Champions League-ontmoeting met FC Kopenhagen. "De training is wel wat minder intensief met al de wedstrijden. Maar het is altijd een goede test. Het is moeilijk om hem te dekken." Haaland is allesbehalve een statische spits. "Het is moeilijk omdat hij zeer goed beweegt. Soms zoekt hij de verdediger op, soms komt hij weer in de bal. Dan denk je: 'moet ik er kort op zitten of hem juist de ruimte geven omdat hij anders weer achter je duikt'. Hij heeft verschillende opties en dat maakt hem zo gevaarlijk. En dat helpt ons natuurlijk wel", aldus Aké. 

De centrale verdediger is in ieder geval blij dat hij tijdens de trainingen de kans krijgt om tegen zo'n goede spits te spelen. De duels met Haaland maken van Aké immers een betere verdediger. Daar heeft zijn ploeg natuurlijk ook profijt van. "Voor ons als verdediger is het goed om te zien hoe hij speelt en hoe hij de bal wil hebben. Maar het is ook goed voor ons verdedigers om tegen hem te spelen. Hij staat altijd goed. Hij heeft zoveel verschillende kwaliteiten. Soms is een speler sterk en niet zo snel, maar hij heeft alles."

Knock-outfase lonkt
Manchester City speelt vanavond een uitwedstrijd tegen FC Kopenhagen. Vorige week werden de Denen in Engeland nog op een 5-0 nederlaag getrakteerd. Haaland was, drie dagen na zijn hattrick tegen Manchester United, tweemaal trefzeker. Dankzij de 5-0 overwinning staat Manchester City op een zucht van de knock-outfase. Wint de ploeg van Pep Guardiola vanavond opnieuw van FC Kopenhagen, is het startbewijs voor de achtste finales een feit. De andere wedstrijd in groep G gaat tussen Borussia Dortmund en Sevilla. De Duitsers plaatsen zich bij een zege eveneens voor de volgende ronde.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd