'Bom barst in Barcelona: Xavi en Laporta woedend na remise'

13 oktober 2022, 16:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na afloop van het Champions-League duel tegen Inter Milan is er veel losgekomen bij FC Barcelona. Dankzij het gelijke spel tegen de Italianen loopt de club mogelijk de achtste finales van het miljardenbal mis. Volgens het Spaanse mediaplatform Sport zouden de matige prestaties in de Champions League inmiddels voor flinke spanningen binnen de club zorgen.

Dankzij de 3-3 remise in eigen huis staat Barcelona momenteel na vier wedstrijden op evenveel punten en moet het dus serieus vrezen voor Europa League-voetbal na de winter. Volgens Sport zou Joan Laporta Xavi zelf niet direct verantwoordelijk houden voor de slechte resultaten in Europa, maar moet er wel op korte termijn ingegrepen worden. Laporta zou het de trainer kwalijk nemen dat hij niet de beloofde resultaten behaalt en in aanloop naar El Clásico aankomende weekend zou de sfeer binnen de club dan ook om te snijden zijn.

Xavi zelf zou persoonlijk teleurgesteld zijn in de individuele prestaties van enkele spelers binnen de selectie. Toch zou hij in aanloop naar de kraker tegen Real Madrid om de koppositie in La Liga vooral de sfeer binnen het team in orde willen houden. Volgens Xavi zou "de wereld niet stoppen met draaien" na het gelijke spel van gisterenavond. Laporta zou echter drastische maatregelen verwachten van de hoofdtrainer om er zeker van te zijn dat er aankomende zondag een overwinning wordt behaald in Madrid.

Xavi teleurgesteld

Na afloop van het gelijkspel tegen Inter Milan reageerde Xavi vooral teleurgesteld op de gemiste kansen dit seizoen. "De waarheid is dat de Champions League wreed voor ons is geweest. In München, in Milan en ook vanavond hadden we meer verdiend." Volgens de coach ligt het probleem in de defensieve zwakheden binnen zijn team. "We gingen met een gerustgesteld gevoel de rust in, maar in de tweede helft zakken we te ver terug. We maken defensieve fouten die in de Champions League te duur zijn", aldus Xavi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RoyHongerbron24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zeg maar jammer voor de club blessures in de achterhoede

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

xavi staat bovenaan in de competititie toch staat zn baan al op de tocht..wat een club barca..ik vind t al paar jaar niks

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen