Van Nistelrooij content met grote zege én nieuwe clean sheet

14 oktober 2022, 07:55

PSV won donderdagavond opnieuw met klinkende cijfers van het Zwitserse FC Zürich. Nadat het vorige week al met 1-5 won op vreemde bodem, werd het in Eindhoven 5-0. PSV-trainer Ruud van Nistelrooij was na afloop te spreken over het resultaat, én de verbetering die zijn elftal achterin laat zien in de laatste weken.

"Het resultaat is overtuigend, en het is ook mooi dat we wederom de nul houden", stipte de oefenmeester aan in de afsluitende persconferentie. "De organisatie stond opnieuw goed", vond Van Nistelrooij. Sinds de pijnlijke 3-0 nederlaag bij SC Cambuur, nu twee weken geleden, kreeg zijn elftal in het tweeluik met de Zwitsers en tussendoor in het lastige uitduel met SC Heerenveen slechts één tegentreffer. Ter vergelijking, in de dertien wedstrijden vóór Cambuur-uit lukte het zijn ploeg pas één keer om met een clean sheet van het veld te stappen: thuis tegen RKC Waalwijk (1-0).

Guus Til was door de afwezigheid van Luuk de Jong en Yorbe Vertessen de verrassende keuze in de spits bij PSV. Anwar El Ghazi werd vooraf op die positie verwacht, maar die kwam pas in de tweede helft in het veld, én scoorde. Til gaf na de wedstrijd toe dat het wennen was geweest in de punt van de aanval: "Ik ben gewoon een '10', daar rendeer ik het beste", reageerde hij tegenover ESPN. Met twee assists was Til wel belangrijk voor PSV.

Overwintering

Door de overwinning op de Zwitsers is PSV in ieder geval verzekerd van de derde plaats in de groep, die na de winter recht geeft op een plaats in de Conference League. Om ook door te gaan in de Europa League wacht PSV nog een tweeluik met Arsenal én een uitwedstrijd in Noorwegen tegen Bodo/Glimt. Arsenal gaf donderdag alvast het goede voorbeeld door de Noren in eigen huis met 0-1 te verslaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Knap resultaat tegen een van de best voetballende ploegen van Europa! 👍

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen