Til geeft eerlijke mening over spitspositie en grapt over gemiste kans

14 oktober 2022, 09:21

Guus Til speelde donderdagavond met PSV tegen FC Zürich in een opvallende rol. Bij afwezigheid van Luuk de Jong en Yorbe Vertessen koos trainer Ruud van Nistelrooij namelijk voor de middenvelder als gelegenheidsspits. Het team won met liefst 5-0, maar als het aan Til zelf ligt was zijn positiewijziging een eenmalig experiment.

"De spitspositie is voor mij persoonlijk niet ideaal, maar als ik daar moet spelen, speel ik daar", antwoordde Til diplomatiek tegenover ESPN. Dat hij een grote kopkans miste, hielp hem niet om het goede gevoel te pakken te krijgen. "Ik wilde de bal naar de lange hoek sturen, maar ik had iets te veel gel in denk ik", lachte hij. "Van zo dichtbij moet je eigenlijk door de bal heen koppen. Als ik dat doe, is het altijd een goal."

Spitspositie

Tils antwoord op de vraag hoe zijn rol als spits verder beviel, was kort. "Anders. Meer kan ik er niet van maken. Het was de eerste keer dat ik in de spits speelde. Ik heb verder alleen op tien gespeeld. Maar ik zit bij PSV, hier zijn veel goede spelers. Dan moet ik het accepteren als ik in de spits speel."

Een vaste nieuwe positie lijkt er echter niet in te zitten. "Laat er geen onduidelijkheid over zijn: ik ben gewoon een tien. Daar rendeer ik het best. Ik voelde me ook vrijer toen ik aan het einde van de wedstrijd daar weer kwam te spelen." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen