Van Dijk treft Haaland: "Bezorgt veel verdedigers nachtmerries"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 oktober 2022 – Verdedigers in de Premier League hebben geen fijne dag als ze tegenover Erling Haaland komen te staan. Dat voorspelde Virgil van Dijk al na zijn eerste onderlinge ontmoeting met de Noor, die destijds in de wedstrijd om de Community Shield echter nog niet tot scoren kwam. Komende zondag treffen staan de twee opnieuw tegenover elkaar. 

Van Dijk treft Haaland: "Bezorgt veel verdedigers nachtmerries"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Manchester City betekende het officiële debuut van Haaland namens The Citizens. Een geslaagd debuut was dat niet. City verloor met 3-1 en de Noorse topaanwinst viel vooral op vanwege een enorme misser. "Ik herinner me dat hij na die wedstrijd door zo veel mensen bekritiseerd was", zei Van Dijk in gesprek met TV2. "Na die wedstrijd zei ik al: 'deze jongen gaat veel verdedigers nachtmerries bezorgen.'"

Dat is inmiddels ook het geval. Na dertien wedstrijden (alle competities) staat Haaland op liefst twintig goals en drie assists. "Hij heeft een constant niveau laten zien, en City is een ploeg die altijd kansen creëert. Het zal zeker niet makkelijk worden. Hij is in topvorm. We moeten proberen te voorkomen dat hij aan de bal komt en hem zo goed mogelijk verdedigen. Maar het is niet ik tegen Haaland; het is wij tegen City."

Jurgen Klopp
In aanloop naar de kraker is trainer Jurgen Klopp nog volop aan het puzzelen op het vraagstuk hoe Haaland - in zijn ogen 'de beste spits ter wereld' - af te stoppen is. "Het bijzondere is dat hij zoveel verschillende kwaliteiten heeft. Dat is zeldzaam", sprak hij lovend tijdens zijn persconferentie. "Zijn afronding is exceptioneel, maar hij beweegt ook heel slim. Dat maakt hem lastig te verdedigen. Je kunt snelheid alleen inzetten als je het slim gebruikt. Je moet aan de bal kunnen komen, niet buitenspel staan, dat soort dingen. Dat alles kan hij, en dat maakt hem speciaal."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd