PEC Zwolle vergroot spanning in top KKD, Kuyt rukt op met ADO

14 oktober 2022, 22:48

De spanning in de top van de Keuken Kampioen Divisie is weer wat groter. PEC Zwolle heeft de verschillen bovenin kleiner gemaakt door vrijdagavond koploper Heracles Almelo te verslaan. Willem II maakte geen fout op bezoek bij Helmond Sport, terwijl Dirk Kuyt met ADO Den Haag een knappe zege boekte bij NAC Breda.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 3-2

In de hoofdstad van Overijssel stonden deze vrijdag twee degradanten tegenover elkaar. Heracles Almelo won de laatste vijf wedstrijden, maar ging op bezoek bij PEC Zwolle onderuit. Alle doelpunten in Zwolle werden binnen een tijdsbestek van twintig minuten, aan het einde van de eerste helft, gemaakt.

Gervane Kastaneer opende in de 27ste minuut de score namens de thuisploeg. Lennart Thy verdubbelde even later op aangeven van Luis Görlich de marge, waarna de Duitse spits met een hard schot in de korte hoek de voorsprong nog wat comfortabeler maakte. Samuel Armenteros deed vlak voor rust wat terug namens Heracles.

Na rust maakte Rigino Cicilia nog de aansluitingstreffer, maar het bleek niet het startschot van een Almelose comeback. Wel werd de wedstrijd nog even stilgelegd door scheidsrechter Rob Dieperink omdat er vanuit het uitvak met stoeltjes en vuurwerk naar het veld werd gestuurd. Door het resultaat in het MAC3PARK Stadion staat het bovenin dicht bij elkaar in de Keuken Kampioen Divisie. Heracles (25 punten), PEC (23 punten), FC Eindhoven (22 punten) en MVV (21 punten) ontlopen elkaar weinig.

Helmond Sport - Willem II 1-3

Voor Willem II verloopt het seizoen nog niet helemaal zoals gehoopt. Waar PEC Zwolle en Heracles Almelo verwikkeld zijn in de strijd om de koppositie, staat de derde degradant vooralsnog in de subtop. Tegen Helmond Sport werden vrijdag drie belangrijke punten gepakt. Jesse Bosch, Nick Doodeman en Michael de Leeuw bezorgde Willem II de zege. De Tilburgers zijn dankzij de driepunter gestegen naar de zesde plaats.

NAC Breda - ADO Den Haag 1-2

Langzaam maar zeker krijgt Dirk Kuyt het op de rit bij ADO Den Haag. Nadat enkele weken een knappe zege geboekt werd bij PEC Zwolle, werd deze vrijdag de uitwedstrijd tegen NAC Breda in een overwinning omgezet. Thomas Verheydt werd de gevierde man aan Haagse zijde. Hij maakte eerst een vroeg openingsdoelpunt van Jort van der Sande ongedaan en kopte vervolgens ook zijn tweede van de avond tegen de touwen.

Overige uitslagen

Almere City - Jong Ajax 2-3

De Graafschap - Jong FC Utrecht 2-0

FC Den Bosch - Jong AZ 3-0

FC Eindhoven - TOP Oss 2-1

MVV - Jong PSV 1-1

Telstar - Roda JC 2-1

VVV-Venlo - FC Dordrecht 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen