Til gebruikt als 'slet van het elftal' bij PSV: 'Gaat hij gebukt onder'

15 oktober 2022, 09:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Guus Til (24) is dit seizoen tot dusver de slet van het elftal van PSV. De van origine middenvelder wordt door trainer Ruud van Nistelrooij op allerlei plekken gebruikt, maar dat is volgens analist Wim Kieft onterecht. Bovendien gaat het ten koste van de prestaties van de voormalig middenvelder van AZ.

'Die wordt na zijn overstap van Feyenoord naar PSV overal gebruikt. Daar gaat hij onder gebukt. Til is geen hoogvlieger maar heeft wel specifieke kwaliteiten. Je benut hem het beste als diepste middenvelder achter een grote spits', schrijft Kieft in zijn wekelijkse column in De Telegraaf over Til.

Volgens hem ligt er wel degelijk toekomst voor Til in Eindhoven. 'Noni Madueke komt nu al terug en Luuk de Jong lijkt ook niet meer zo ver weg van een terugkeer in het team. Dat is bij uitstek de man achter wie Til straks kan opduiken. Ook ben ik nieuwsgierig naar wat Anwar El Ghazi kan toevoegen aan PSV', stelt Kieft. 'Hij is niet van het niveau Cody Gakpo, maar ik vind hem wel een goede speler. Hij brengt altijd dreiging, is nog zeer ambitieus en kan een doelpunt maken.'

Lees ook: Til geeft eerlijke mening over spitspositie en grapt over gemiste kans

Til werd vorig seizoen verhuurd aan Feyenoord, waar hij erg succesvol was onder Arne Slot. De coach had hem graag teruggehaald, maar hij koos voor PSV. Kieft zag deze week in elk geval verbetering bij de Eindhovenaren. "Ruud van Nistelrooy ziet dat zijn ploeg zich redelijk hersteld heeft en als een paar spelers nu werkelijk op de terugweg zijn wordt het leuk om te zien wat de ploeg gaat doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen