Woeste Schreuder: "Als Ajax me daarvoor wil ontslaan, jammer"

17 oktober 2022, 07:28   Bijgewerkt: 17 oktober 2022, 07:44

Alfred Schreuder heeft in een woest betoog zelfs zijn eigen baan ter discussie gesteld. De coach van Ajax, dat zondagavond met 7-1 won van Excelsior, begrijpt niets van de kritiek op zijn ploeg en vindt dat hij meer krediet hoort te krijgen vanwege de korte tijd dat zijn selectie pas compleet is.

Schreuder vindt het bizar dat hij kritiek krijgt, terwijl hij afgelopen zomer een flink deel van zijn selectie moest uitzwaaien. "De waarheid is gewoon dat ik niet een compleet nieuw elftal binnen drie maanden kan opbouwen", sneerde hij op de persconferentie. "Ik doe mijn best, maar ik hoop dat ik de tijd gegund krijg die ik daarvoor nodig heb. Anders is het jammer."

Lees ook: Ajax-coach Schreuder gaat he-le-maal los tijdens persconferentie

Ajax presteert nog niet zo dominant als verwacht. Tegen Napoli kreeg Ajax in de Champions League twee enorme dreunen op rij. Het toonde aan dat Ajax nog niet ingespeeld is. "Als ze me daarvoor willen ontslaan, interesseert me dat niets. Maar ik bepaal wie er speelt in de basis en wie niet", doelt hij op de kritiek van de laatste weken op het passeren van Brian Brobbey.

'Stemmingmakerij', noemde hij het gedrag van de media in een emotioneel betoog. Dankzij de klinkende zege op Excelsior heroverde Ajax desondanks de koppositie in de Eredivisie. Dat hadden de Amsterdammers te danken aan Feyenoord, dat met 1-3 won van AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

joseadreaan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgend jaar moet beter gaan

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelijk heeft ie, maar ik denk dat hij de constante druk ook wel iets heeft onderschat in de moeilijke periode waarin Ajax zich nu bevindt. Hopelijk kan de goede lijn na de 7-1 worden doorgezet en worden al die betweters de mond gesnoerd. Journalisten hebben echt nul verstand van het trainerschap en doen net alsof ze het voetbal hebben uitgevonden. Je hoort ook alleen mensen commentaar hebben die zelf nog nooit trainer zijn geweest (op dat niveau). Altijd makkelijk praten van de zijlijn zonder enige kennis van zaken.

WillieJanssen14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

klopt je hebt gelijk maar.... Ajax is een bedrijf als je je werk niet goed doet dan kun je gaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen