'Man. United wil Van der Sar van Ajax, Blind krijgt Overmars-rol'

20 oktober 2022, 23:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het management van Ajax kan in het komende jaar weleens flink gaan veranderen. Na Erik ten Hag, Antony en Lisandro Martinez zou Manchester United zich namelijk ook voor Edwin van der Sar hebben gemeld. Twee jaar geleden weigerde de voormalig keeper zo'n aanbod nog, maar ditmaal overweegt hij het zeker. Ook over Danny Blind kwam een update.

Dat vertelde Chris Woerts bij Vandaag Inside donderdagavond, op basis van 'de vele goede contacten' die hij naar eigen zeggen nog altijd heeft in Engeland. "Manchester United heeft Van der Sar benaderd", beweert hij. "Ze zijn heel tevreden over Ten Hag, Antony doet het goed. Dus trekken ze niet alleen meer aan spelers, maar ook aan het management." De functie van Van der Sar zou 'Director of Football' worden op Old Trafford.

Dat gebeurde twee jaar geleden ook, toen hield Van der Sar de boot af en beloofde hij trouw aan Ajax. Toch kan dat ditmaal weleens anders zijn. Woerts: "Ten Hag was altijd heel goed met Van der Sar. Het is ook altijd zijn droombaan geweest om technisch directeur te worden bij Manchester United. In Engeland stellen ze dat hij het goed gedaan heeft bij Ajax, kijkend naar de transfers." Bovendien heeft hij in Manchester nog altijd een heldenstatus en is hij sowieso heel populair.

Lees ook: Danny Blind genoemd als nieuwe technisch directeur bij Ajax

Danny Blind naar Ajax

Verder bevestigde Woerts ook de geruchten rondom Danny Blind, die in beeld zou zijn als de nieuwe technisch directeur van Ajax. De huidige rechterhand van Louis van Gaal zat eerder in de Raad van Commissarissen, maar is genoemd als opvolger van Marc Overmars, een functie die nu ingevuld wordt door Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra. Volgens Woerts ligt Blind zeker 'op pole position' voor die vacature, waarvan Van der Sar begin deze week nog liet doorschemeren dat die door één persoon ingevuld gaat worden op lange termijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen