Woede op VAR na discutabele penalty: "Wat moet hij dan doen?"

23 oktober 2022, 19:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente wist zondagmiddag dankzij een rake penalty van Ricky van Wolfswinkel een minimale zege te behalen op SC Cambuur, maar over die strafschop is achteraf veel beklag bij de ploeg uit Leeuwarden. Bij de vermeende handsbal van Doke Schmidt, waarvoor de VAR ingreep, leek de verdediger namelijk weinig fout te doen. Cambuur-trainer Pascal Bosschaart gaf bij ESPN zijn reactie op het beslissende moment in de wedstrijd.

Bosschaart moest zijn boosheid even laten bezinken na afloop van de wedstrijd, zo gaf hij aan. "En ik denk niet dat ik de enige was, ik denk dat dat voor iedereen in Leeuwarden geldt. Als je ziet hoe die strafschop valt, dat vind ik echt belachelijk", aldus Bosschaart, die zich af vraagt waarom de VAR ingreep. "Ik weet niet precies wat de reglementen zijn, maar volgens mij heeft Doke gewoon zijn arm tegen zijn lichaam aan. Waar wil je de rest van je arm laten? Ik snap het echt niet. Is de VAR leidend? Is de scheidsrechter leidend?", vraagt Bosschaart zich af. "Wat moet hij dan doen? Als je hier een strafschop voor geeft…"

Schmidt stond zelf na afloop ook vol teleurstelling voor de camera. Hij vraagt zich af wat de scheidsrechter van hem verwacht. "Ik ga niet ontkennen dat ik hem op mijn arm raak, maar ik trek mijn armen naar mijn lichaam toe. Van Wolfswinkel raakt de bal niet eens goed, hij gaat via de grond, ik weet niet wat ik nog meer moet doen om te voorkomen dat hij tegen m'n arm komt. Ik vind dit onterecht'", is Schmidt duidelijk.

Ook analisten boos op VAR

ESPN-analist Kenneth Perez sluit zich aan bij de kritiek van Cambuur, zo gaf hij zondagavond aan na de beelden te hebben teruggezien. "Het is heel afhankelijk van wie er gaat bepalen. Dit is natuurlijk een grijs gebied. Maar ik heb altijd gezegd over dit soort dingen, het gaat om de mensen achter de knoppen. Die moeten nadenken bij zo'n situatie: "Nee, dit is nooit een penalty."" Perez hoop daarom dat de KNVB hier in de toekomst verandering in gaat brengen. "Voor voetbal is dit verschrikkelijk, maar er zal vast wel ergens een regel zijn dat je dit inderdaad kan doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen