Vermoedelijke opstelling: Schreuder heeft één verrassing in petto

1 november 2022, 10:22   Bijgewerkt: 1 november 2022, 10:48

Ajax neemt het dinsdagavond in Schotland op tegen het Rangers FC van trainer Giovanni van Bronckhorst. Tegen de Schotten staat enkel het behouden van plaats drie in de Champions League-groep nog op het spel. Alfred Schreuder heeft voor zijn opstelling wat knopen door te hakken.

Als Ajax wint of gelijkspeelt is het sowieso verzekerd van plaats drie in de groep, die recht geeft op een vervolg in de Europa League na de winterstop. Verliezen de Amsterdammers met kleine cijfers, dan is dat eveneens het geval omdat in dat geval het onderlinge resultaat met de tegenstander van dinsdag de doorslag zal geven. Ajax won eerder het thuisduel al met 4-0, en zou dus zelfs een verlies met maximaal drie doelpunten verschil mogen lijden.

Dat is echter niet het plan, want Ajax wil het duel in Glasgow gewoon winnen. Hij zal dinsdag vermoedelijk starten met twee wijzigingen in zijn achterhoede ten opzichte van het verloren thuisduel met Liverpool van vorige week (0-3). Remko Pasveer blijft 'gewoon' eerste keeper, maar de Mexicaan Jorge Sánchez was in dat duel rechtsback en zal dinsdag vermoedelijk plaatsmaken voor de weer volledig herstelde Devyne Rensch. Ook aan de linkerkant wordt een wijziging verwacht; Owen Wijndal zou weleens kunnen starten in plaats van Daley Blind. In het centrum lijken Jurriën Timber en Calvin Bassey verzekerd van een plek bij de eerste elf.

Ook het middenveld van de Amsterdammers lijkt de laatste weken redelijk vast te staan. Edson Álvarez is verzekerd van een basisplaats, en ook Steven Berghuis start vaker wel dan niet. Zij worden in Glasgow dan ook aan de aftrap verwacht, samen met Davy Klaassen. Voorin is Brian Brobbey een vraagteken, hij kampt met fysieke klachten. Schreuder zou ervoor kunnen kiezen om te starten met Mohammed Kudus in de punt, geflankeerd door Dusan Tadic en Steven Bergwijn. Als Brobbey voldoende hersteld is om mee te gaan, dan is hij een meer dan bewezen pinchhitter om achter de hand te houden.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Klaassen, Berghuis; Bergwijn, Kudus, Tadic

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen