Dit staat er vanavond nog op het spel in de Champions League

1 november 2022, 10:15

Ajax speelt dinsdagavond zijn laatste wedstrijd in de Champions League, en kan zich in Glasgow definitief verzekeren van de derde plaats in groep A. Liverpool en Napoli gaan onderling uitvechten wie zich als groepswinnaar plaatst voor de achtste finale, maar zijn beiden al zeker van een plaats bij de laatste zestien. Wat staat er in de andere groepen nog op het spel?

Groep B: groepswinst en plaats drie

In groep B gaat Club Brugge na vijf speelronden verrassend aan de leiding. De Belgen zijn al verzekerd van een plaats in de achtste finale, en gaan op bezoek bij hekkensluiter Bayer Leverkusen. Als Club wint is het zeker van de groepswinst, bij een gelijkspel of nederlaag is het afhankelijk van het resultaat van FC Porto - Atletico Madrid. De Portugezen zijn ook al zeker van overwintering maar hebben tot nu toe een punt minder verzameld dan de Belgen. Atlético en Leverkusen strijden enkel nog om plaats drie; de Spanjaarden verdedigen een punt voorsprong op de Duitsers (vijf om vier).

Groep C: eindstand staat vast

In groep C is de spanning vanavond ver te zoeken. Bayern München en Inter zijn al zeker van overwintering, met respectievelijk vijftien en tien punten. Omdat het gat met de Duitsers niet meer te overbruggen is voor de Italiaanse kampioen, staat in het onderlinge duel van dinsdagavond slechts de eer nog op het spel. FC Barcelona kan plaats drie niet meer ontgaan en zal het uitduel met Viktoria Pilsen vermoedelijk gebruiken om een aantal sterspelers rust te gunnen.

Groep D: alles nog open

Dit is de groep waar vanavond het meest op het spel staat. Alle vier de ploegen hebben namelijk nog kans op overwintering in de Champions League. Tottenham Hotspur gaat met acht punten aan de leiding, en gaat op bezoek bij hekkensluiter Olympique Marseille dat met zes punten ook nog altijd kans maakt op een plaats bij de laatste zestien. In Lissabon vechten nummers twee Sporting Portugal en drie Eintracht Frankfurt ook om een ticket voor de achtste finale. In het kader van de coëfficiëntenranglijst zou een Portugees verlies Nederland het beste uitkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen