PSV-aanvaller hoopt nog op Qatar: "Maar het wordt kort dag"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 november 2022 – Anwar El Ghazi (27) was donderdag met twee assists belangrijk tijdens het afsluitende duel van de Europa League-groepsfase bij Bodo/Glimt (1-2). De aanvaller maakte recent bekend voor de Marokkaanse ploeg te willen uitkomen, maar heeft niet het idee dat hij voor de start van het WK in Qatar speelgerechtigd is voor het geboorteland van zijn ouders.

PSV-aanvaller hoopt nog op Qatar: "Maar het wordt kort dag"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik heb nog geen updates", zei El Ghazi na afloop van het duel in Noorwegen in gesprek met ESPN. Hij wacht nog altijd op de administratieve afhandeling van de Marokkaanse bond: "Het is ingewikkeld denk ik, ze zijn nog bezig met het papierwerk. Dat is nog niet helemaal geregeld." Hij durft niet te zeggen of hij er in Qatar bij kan zijn, als Marokko het in de groepsfase opneemt tegen Kroatië, België en Canada. "Ja, dat wordt kort dag. Of het op tijd klaar is? Geen idee."

Voordat het zover is neemt PSV het aanstaande zondag nog op tegen Ajax, de oude club van El Ghazi. Hij kijkt uit naar de confrontatie met zijn voormalige werkgever: "Ja, dat is speciaal natuurlijk." Hij is nog niet bezig met de reacties van het Amsterdamse publiek: "Ik heb geen flauw idee, ik hoop gewoon met de drie punten naar huis te gaan."

Lees ook: El Ghazi mikt via PSV én Marokko op WK: "Is zeker een optie"

Mocht hij spelen, dan staat El Ghazi zondag voor het eerst in zijn loopbaan tegenover de club waarvoor hij debuteerde als profvoetballer. In 70 Eredivisie-duels kwam hij tot twintig treffers en vijftien assists voor de Amsterdammers. Hij verliet de club in 2017 voor het Franse Lille, waarna Aston Villa hem naar de Engelse Premier League haalde. Die club verhuurde hem halverwege vorig seizoen al aan Everton en liet hem afgelopen zomer vertrekken naar PSV. Voor de Eindhovenaren kwam El Ghazi tot nu toe in zes Eredivisie-wedstrijden tot drie treffers.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd