Duitsland: Rentree Neuer, lost 17-jarige spitsenprobleem op?

4 november 2022, 17:13

Amper drie weken voor de start van het WK heeft de Duitse bondscoach Hansi Flick goed nieuws gekregen uit München. Doelman Manuel Neuer (36) gaat zaterdag in het uitduel van Bayern München bij Hertha BSC zijn rentree onder de lat maken. Ook in Dortmund wordt met de Mannschaft meegedacht.

Neuer miste de afgelopen zeven duels van zijn club vanwege een schouderblessure. Hij leek al eerder op weg naar een terugkeer onder de lat, maar kreeg te maken met een terugval waardoor hij aankomend weekend pas voor het eerst weer minuten kan gaan maken. Tijdens zijn afwezigheid verloor de Beierse grootmacht geen enkel punt, ondanks op papier lastige tegenstanders zoals FC Barcelona (0-3) en Inter (2-0) in de Champions League.

Het laatste duel waarin Neuer speelde was toevallig ook de laatste keer dat zijn club er niet met de volledige buit vandoor ging. Op 8 oktober eindigde de topper tegen Borussia Dortmund namelijk in 2-2. Bayern kwam in dat duel op voorsprong, maar zag de tegenstander terugkomen door treffers van Youssoufa Moukoko en Anthony Modeste.

En juist de nog maar 17-jarige Moukokuo wordt door zijn trainer bij Dortmund, Edin Terzic, naar voren geschoven als optie voor het WK in Qatar. Volgende week moet Flick zijn definitieve spelerslijst indienen, maar in de aanval kan hij geen beroep doen op Timo Werner (RB Leipzig), die donderdag geblesseerd raakte in het Champions League-duel van zijn club met Shakhtar Donetsk (0-4 overwinning). "Als iemand het spel van Dortmund beter maakt, dan is het een kwestie van tijd voordat hij dat ook in het nationale elftal kan doen", zegt Terzic over Moukoko. "Hij doet het buitengewoon goed." In elf Bundesliga-wedstrijden kwam Moukoko dit seizoen tot vier treffers en evenzoveel assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen