PSV vol bravoure na loting: "Natuurlijk zijn we kansrijk"

7 november 2022, 16:05   Bijgewerkt: 7 november 2022, 16:13

PSV heeft bij monde van Luuk de Jong gereageerd op de Europa League-loting. De Eindhovenaren zijn in de tussenronde gekoppeld aan Sevilla, de oude club van De Jong.

"Voor mij persoonlijk is dit een schitterende loting", zegt de aanvoerder van PSV op de clubwebsite. De Jong bezorgde Sevilla in 2020 de Europa League-winst door twee keer te scoren tegen Internazionale. "Ik kijk ernaar uit om de mensen van de club weer te zien. Natuurlijk volg ik Sevilla nog. De club zit niet in de beste fase, maar dat zegt niets over de wedstrijden die we over een aantal maanden moeten spelen. Februari is nog ver weg. Het gaan voor mij in ieder geval twee bijzondere wedstrijden worden. Ik heb er erg veel zin in."

Met Sevilla treft PSV de nummer drie van Groep G in de Champions League. De Zuid-Spaanse club slaagde er niet in om zich in een groep met Manchester City, Borussia Dortmund en FC Kopenhagen bij de laatste zestien te scharen. "Natuurlijk zijn we kansrijk", zegt De Jong over de kansen van PSV in de tussenronde. "We hebben dit seizoen al meerdere topwedstrijden gewonnen. Tegen AS Monaco, Feyenoord, Arsenal en gisteren tegen Ajax kun je zien waartoe ons team in staat is. Het zal belangrijk worden om onszelf in Sevilla in een goede uitgangspositie te manoeuvreren voor de return in het Philips Stadion."

PSV speelt op 16 februari de uitwedstrijd tegen Sevilla. Een week later, op 23 februari, treffen de clubs elkaar in Eindhoven.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze waren echt niet beter dan Ajax effectiver wel keeper was goed op inzetten van Berghuis en Alvarez en mazzeltje met de paal

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou dan weet ik niet waar jij naar hebt zitten kijken, want ze maakten 80 minuten lang de dienst uit. Natuurlijk kwam Ajax er af en toe een keer uit en gingen ze op het einde opportunistisch spelen, maar echt uitgespeelde kansen heb ik niet gezien. PSV was slimmer en had meer de wil om te winnen.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😜koekoek

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maakten de dienst uit, serieus? Hahahaha. Ajax speelde gewoon bedroevend slecht, maar je moet nou niet denken dat PSV 'de dienst uitmaakten'. Die speelden ook bar slecht kijkend naar de kansen die ze om zeep hebben geholpen.

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zeg ook niet dat ze geweldig speelden, maar dat Ajax zo slecht was werd wel afgedwongen door het snel afjagen van PSV en constant druk op de bal zetten. Dan zie je dat ze al een stuk minder goed zijn dan men denkt van sommige spelers. Ze hebben nu eenmaal een aantal spelers dat heel snel geïrriteerd raakt. Het was idd meer een fysiek duel dan dat er goed gevoetbald werd, maar PSV was wel de betere in het gevecht gisteren. Ik heb iig geen moment gedacht dat Ajax na de 0-2 nog terug zou komen in de wedstrijd.

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben overigens wel van mening dat Sevilla een maatje te groot is voor PSV, ondanks dat ze 17e staan in de competitie nu.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen