Geen enkele AZ-speler naar WK: "Niet goed voor de uitstraling"

12 november 2022, 08:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jordy Clasie was één van de spelers die vrijdag te horen kregen niet mee te mogen naar het WK in Qatar. Een grote teleurstelling voor de middenvelder, maar ook voor zijn club. Waar AZ in het recente verleden nog meerdere internationals aan Oranje leverde, is de Alkmaarse club dit keer helemaal niet vertegenwoordigd op het eindtoernooi.

Marco Bizot, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Myron Boadu, Owen Wijndal. In de laatste jaren was AZ vaak goed vertegenwoordigd in het Nederlands elftal. Nu ligt dit dat anders. Waar de geblesseerde Bruno Martins Indi sowieso al geen optie was, is met Clasie dus ook de laatste potentiële WK-ganger afgevallen. Of dat slecht is voor de uitstraling van de club? "Dat kun je wel stellen", aldus trainer Pascal Jansen. "We hebben wel internationals die komende week op pad gaan, maar hun landen hebben zich niet geplaatst voor het WK."

Jordy Clasie valt af

Overigens kon Jansen zich wel vinden in de uitleg die bondscoach Louis van Gaal aan Clasie gaf. "Het was een legitiem verhaal", stelde hij in De Telegraaf. "Jordy heeft op dit moment in fysiek opzicht andere prioriteiten. De pees in zijn knie (waar hij al langer mee kwakkelt, red.) heeft gewoon aandacht nodig. Vergeet niet dat wij met AZ al 25 wedstrijden hebben gespeeld. Dat is veel voor de belasting van de pees."

"Vanuit de gesprekken met Jordy weet ik dat hij hoopte op een plekje in de WK-selectie. Maar de pees in de knie laat niet het maximale toe. Als je een WK gaat spelen, moet je als speler maximaal belastbaar zijn. Dat is niet het geval bij Jordy en dat is jammer. Want een honderd procent fitte Jordy Clasie had een serieuze kans op het WK gemaakt", besloot de oefenmeester. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen