Ten Hag looft United én eigen keuze: "Dat is een goede wissel"

13 november 2022, 21:13   Bijgewerkt: 13 november 2022, 21:23

Voor Erik ten Hag was de opluchting zondagavond groot toen goudhaantje Alejandro Garnachozijn ploeg in de allerlaatste minuut naar de overwinning schoot tegen Fulham (1-2). De oefenmeester zag dat zijn wissel goed uitpakte en ziet vooruitgang in de teamspirit bij Manchester United. Na afloop van de bizarre slotfase gaf Ten Hag bij Viaplay zijn blik op de moeizame zege.

Over de voetballende prestatie van United heeft Ten Hag gemengde gevoelens. "De eerste helft spelen we goed en creëren we ook meerdere kansen. In de rust moet het verschil ook al 3-1 zijn en dat is zo'n wedstrijd een stuk makkelijker", legt Ten Hag uit. "In de tweede helft starten we ook goed en creëren we weer een geweldige kans, maar daarna kreeg Fulham de overhand. Zij werden gevaarlijk en maken de gelijkmaker, dat mag eigenlijk niet op topniveau." Toch was de Tukker trots op de mentale weerbaarheid van zijn ploeg, die weer in de slotfase het verschil wist te maken. "Dan zie je dat wij ons toch weer terugvechten in de wedstrijd. Die spirit is heel erg goed, dat moeten we vasthouden en uitbouwen. Het geloof dat wij hebben op dit moment, dat wij uit het niets een goal kunnen maken en ook aan het einde nog kunnen scoren, dat laat zien dat wij in ontwikkeling zijn en dat is een goede zaak."

Ook over zijn keuze om Garnacho in te laten vallen is Ten Hag stiekem wel tevreden. "Dat is blijkbaar een goede wissel. Maar wat je vooral ziet is dat er bij ons iets ontstaat. Daar ontstaat niet alleen een elftal, maar daar ontstaat een selectie die wil vechten voor elkaar en elkaar ondersteunt. Wij kunnen ook iets vanaf de bank brengen dat een impact heeft op de wedstrijd en dit is daar het beste voorbeeld van." De timing van de winnende treffer is voor Ten Hag dan ook nagenoeg perfect. "Dit zijn de lekkerste. Ik zei vroeger altijd: als je scoort, doe het dan in de laatste seconde. Dan kan de tegenstander niet meer gelijk maken."

Malacia als rechtsback

Ook oud-Feyenoorder Tyrell Malacia viel tegen Fulham op, aangezien hij buiten zijn normale positie moest spelen. Dankzij de afwezigheid van Diego Dalot moest de Nederlander als rechtsback optreden en volgens Ten Hag deed hij dit naar behoren. "Mijn geloof in hem was groot. Ik had vooraf al een paar keer gezien dat hij dat net zo goed kan als linksback spelen. Natuurlijk zijn er aandachtspunten als je linksbenig bent en rechts moet verdedigen. Dan moet je op een andere manier gaan staan. Maar dat evenwicht heeft hij goed gevonden. Prima gedaan", besluit Ten Hag.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen