Van der Sar ontkent wilde verhalen: "Dat heeft daar totaal niet mee te maken"

17 november 2022, 11:50   Bijgewerkt: 17 november 2022, 11:56

Ajax heeft acht maanden na het vertrek van Marc Overmars nog altijd geen nieuwe technisch directeur aangesteld. Her en der wordt er beweerd dat dit te maken heeft met een 'interne machtsstrijd' die in de Johan Cruijff ArenA zou plaatsvinden, maar volgens algemeen directeur Edwin van der Sar klopt dat niet.

"Dat heeft daar totaal niet mee te maken, ook al wordt dat door bepaalde media en columnisten wel gesuggereerd", zo laat Van der Sar weten aan Ajax Life. "Er is wel rondgekeken naar een opvolger van Marc, maar deze is nog niet gevonden. Gerry Hamstra werkte al een jaar samen met Marc en had daarvoor op eigen benen gestaan bij andere clubs. Klaas-Jan Huntelaar had aangegeven ambitie te hebben in deze richting. Als club willen we mensen graag een kans geven zich te ontwikkelen."

Voor Hamstra en Huntelaar was het een drukke transferzomer. Zij moesten een hoop belangrijke krachten laten gaan en herinvesteerden ruim honderd miljoen euro in de selectie. Steven Bergwijn (ruim 31 miljoen), Calvin Bassey (23 miljoen) en Brian Brobbey (ruim 16 miljoen) waren de duurste aankopen. Hoewel er de nodige kritiek klinkt op het transferbeleid van Hamstra en Huntelaar, is Van der Sar tevreden over het duo. "Het was een extreem drukke transferzomer, met zoveel spelers die vertrokken. Ook nog een paar op het laatste moment, omdat er een bod kwam waar we geen 'nee' op konden zeggen. Het team is nu, ook met Alfred Schreuder als nieuwe trainer, in ontwikkeling."

Ajax heeft een teleurstellend eerste deel van het seizoen achter de rug, waarin er in alle competities werd teleurgesteld. "Ik denk dat we de laatste jaren voldoende wedstrijden hebben gezien met fantastisch voetbal. In 2017 haalden we de Europa League-finale. En in 2019 de halve finales van de Champions League, met geweldige wedstrijden. Vorig seizoen wonnen we alle zes groepswedstrijden. We hebben dit seizoen in de eerste maand ook goede wedstrijden gespeeld. Daarna kwam inderdaad een dip, maar we zijn hard aan het werk om daaruit te komen", houdt Van der Sar de moed erin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begrijp niet dat Bogarde bij Ajax geen andere functie krijgt ,bvb om bij de jeugd het verdedigings werk door te geven, dat moet toch te doen zijn ,als je ziet wat hij voor Martinez en Timber betekent heeft ,Van Der Sar waar ben jij nou mee bezig als jij de beslissing neemt ,dan doe je Ajax echt te kort door Bogarde te laten lopen ...

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij geloof in mij zingt Schreuder hardop in zijn kamer, terwijl hij zich aftrek op de verloren wedstrijden, want deze man kickt erop te verliezen, daar rukt hij zich,een Laserus aan z'n lul op

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen