Nederland-Senegal onder leiding van Zuid-Amerikanen

19 november 2022, 17:05

Maandag begint het Nederlands elftal aan het WK in Qatar met een duel met regerend Afrikaans kampioen Senegal. De FIFA heeft vandaag bekend gemaakt dat de wedstrijdleiding in handen is van een volledig Zuid-Amerikaans team.

De wedstrijd tegen Senegal staat onder leiding van de Braziliaan Wilton Sampaio (40). De leidsman wordt geassisteerd door grensrechters Bruno Boschilia en Bruno Pires, beiden eveneens Braziliaan. De vierde official is dan weer de Uruguayaan Andres Matonte Cabrera. 

De Venozolaan Juan Soto (45) is aangesteld als videoscheidsrechter voor het eerste Nederlandse duel. Zijn landgenoot Nicolas Gallo zal hem daarbij assisteren, terwijl de Argentijn Diego Bonfar als buitenspel-VAR is aangesteld. Diens landgenoot Mauro Vigliano neemt als ondersteunend VAR eveneens plaats achter de camera's.

Danny Makkelie, die namens Nederland actief is in Qatar, heeft nog geen duel toegewezen gekregen. De Italiaan Daniele Orsato is aangewezen als arbiter voor het openingsduel tussen gastland Qatar en Ecuador. Ook Engeland krijgt in het openingsduel met Iran te maken met een Braziliaanse scheidsrechter in de persoon van Raphael Claus. In dezelfde poule staat het duel tussen de Verenigde Staten en Wales onder leiding van de Qatarees Abdulrahman Al Jassim. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen