Van Gaal wilde Mané naar Manchester halen: "Bijzondere voetballer"

20 november 2022, 20:00

In aanloop naar het treffen tussen het Nederlands elftal en Senegal gaat het eigenlijk vooral over de spelers die níét kunnen spelen. Waar Memphis Depay naar alle waarschijnlijkheid slechts kan invallen bij Oranje, daar ontbreekt Sadio Mané helemaal bij Senegal. De aanvaller moet een operatie ondergaan en kan daardoor niet in actie komen tijdens het WK in Qatar. Louis van Gaal vertelde op zijn persconferentie dat hij een groot fan is van de aanvaller en hem graag naar Manchester United wilde halen.

De nationale ploeg van Senegal kreeg twee weken voor de start van het WK in Qatar de schrik van haar leven. Dertien dagen voor het treffen met Oranje viel Mané geblesseerd uit bij Bayern München. De ernst van zijn blessure leek in eerste instantie mee te vallen, maar een dag na de ontmoeting tussen Bayern München en Werder Bremen kwam L'Équipe met het nieuws dat Mané het WK moest laten schieten. De vleugelspeler werd vervolgens nog wel opgenomen in de WK-selectie van Senegal, maar van de week moest bondscoach Aliou Cissé definitief een streep zetten door het meespelen van zijn vedette.

Lees ook: Gigantische domper voor Senegal: Mané mist WK volledig

En dat is natuurlijk een grote klap voor Senegal, al blijft Van Gaal op zijn hoede voor de tegenstander van maandag. "De eerste wedstrijd is altijd de belangrijkste. Dat is de wedstrijd die de toon kan zetten voor het vervolg van het toernooi. Senegal is de kampioen van Afrika, dus het is niet zomaar een tegenstander", vertelde de bondscoach van Oranje zondagmiddag tijdens een persmoment. Van Gaal verklapte vorige week al dat Memphis niet gaat beginnen tegen Senegal. De aanvaller kwam sinds 22 september niet meer in actie. "Wij hebben een gemis aan het feit dat Memphis niet begint en Senegal dat Mané niet speelt", aldus Van Gaal.

Manchester United

Een succesvol WK had voor Mané de bekroning moeten zijn op een geweldig kalenderjaar. De aanvaller van Bayern München werd vorige maand nog tweede tijdens de verkiezing van de Ballon d'Or. Van Gaal is onder de indruk van Mané. "Ik denk dat hij een bijzondere voetballer is. Ik moet zeggen dat ik hem naar Manchester United wilde halen toen ik daar trainer was. Toen speelde Mané nog bij Southampton. Ik ben dus wel een fan van hem. Hij is een speler die een wedstrijd kan openbreken. Ik denk dat Senegal hem erg mist. Maar dat geldt natuurlijk ook voor ons. Wij missen onze topscorer en assistkoning", doelde Van Gaal op Memphis.

Het Nederlands elftal en Senegal zagen Ecuador eerder vanavond een eenvoudige overwinning boeken op gastland Qatar. Dat betekent dat Nederland en Senegal zich morgen eigenlijk geen misstap kunnen veroorloven. De ontmoeting in het Al Thumama Stadium begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.

Lees ook: Defensieve zorgen nemen toe bij Senegal door nieuwe blessure

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen