Van Gaal geeft uitleg over keuzes in opstelling tegen Senegal

21 november 2022, 16:56

Louis van Gaal heeft er zoals verwacht voor gekozen om Andries Noppert en Matthijs de Ligt te laten starten in de openingswedstrijd van het WK tegen Senegal. In aanloop naar de aftrap heeft de bondscoach van het Nederlands elftal tekst en uitleg bij zijn keuzes gegeven.

"Omdat hij normaal gesproken de ballen tegenhoudt", legt van Gaal zijn keuze voor Noppert eenvoudig uit. "De eerste taak van een keeper is dat hij ballen tegenhoudt, maar ook met de voeten is hij beter dan ik had verwacht. Flekken had ook die ervaring niet, alleen Cillessen had die. In principe heeft Pasveer ook maar twee wedstrijden gespeeld en ook Bijlow slechts een stuk of zes", lichtte Van Gaal toe, die wel toegeeft dat er een risico aan zijn keuze verbonden is. "Het is natuurlijk van tevoren een risico. Maar ik heb Van der Sar opgesteld toen hij negentien was in een Champions League-duel. Het heeft alleen maar te maken met de noodzaak. Ik heb er alle vertrouwen in."

"Ik vind het vooral spannend of wij als team kunnen winnen van Senegal", gaat Van Gaal verder, die ook de keuze voor Matthijs de Ligt in de verdediging en Steven Berghuis op het middenveld toelichtt. "Ik heb alle vertrouwen in De Ligt en Berghuis. Ik ben een aanvallende coach. Ik denk dat we meer profijt van zowel Matthijs als Steven hebben. Hij (De Ligt, red.) heeft fysieke kracht en kopkracht", aldus Van Gaal. Volgens de bondscoach zal vooral het balbezit cruciaal zijn tegen Senegal. "We moeten sober zijn in balbezit zorgvuldig zijn, zuinig aan de bal."

Geen OneLove-band

De afgelopen dagen was er veel te doen over de regenboogband die aanvoerder Virgil van Dijk wilde dragen op het WK in Qatar. In het land is homoseksualiteit verboden, waardoor het Nederlands elftal zijn steun wilde laten zien voor de LHBTI+-gemeenschap in Qatar. Door de FIFA werd dit echter verboden en er werd gedreigd met een gele kaart voor Van Dijk, die er daardoor voor heeft gekozen om de band toch niet te dragen. Van Gaal vindt de opstelling van de FIFA jammer, zo geeft hij aan. "Wij hebben er alles aan gedaan om het zo te organiseren dat wij onze houding willen demonstreren. Dat wordt niet toegestaan door de FIFA op een manier dat heel erg jammer is, want de KNVB heeft er alles aan gedaan. Maar het is niet zo dat de FIFA ons doel als wereldkampioen zo maar weg kan gooien. Gisteren hing het al in de lucht en kwam het nieuws al door. Toen hebben wij afgesproken dat wij het wereldkampioen-doel niet uit onze handen laten vallen. Wij willen wereldkampioen worden, dus draagt Virgil niet de band."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Noppert ook geen ervaring Europees voetbal! Had liever DeVrij gezien ipv deLigt die altijd wel een foutje maakt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen