Kraay kraakt keuze Van Gaal: "We mogen zeggen dat het onzin is"

21 november 2022, 21:37

Hans Kraay sluit zich niet aan bij de euforie over het optreden van Andries Noppert. De analist van ESPN gunt de doelman zijn speeltijd bij het Nederlands elftal, maar vindt de keuze van bondscoach Louis van Gaal onzin. Kraay vindt dat er onder de lat een andere keuze gemaakt moet worden.

"Ik vind het super leuk voor hem, dat vinden we allemaal", aldus Kraay na de 0-2 zege van Oranje tegen Senegal. "Toch blijf ik het vreemd vinden dat Bijlow niet keept. Als je met 0-2 hebt gewonnen dan klinkt dat natuurlijk heel raar. Het gaat niet meer veranderen, dat zou ook raar zijn. Louis heeft in de voorbeschouwing gezegd dat hij genoodzaakt was om voor Noppert te kiezen. Dat is echt onzin. Als het Nederlands elftal wint, is alles leuk. Maar we mogen dingen nog wel onzin vinden."

Lees ook: Van Gaal lovend over debutant Noppert: "Hij blijft de eerste keeper"

De oud-profvoetballer legde ook uit waarom hij de goalie van Feyenoord liever aan de aftrap ziet bij Oranje. "Bijlow heeft wel tegen Lazio en Olympique Marseille gekeept. Dat is wel andere druk, spanning en bagage dan PEC Zwolle tegen Go Ahead Eagles", vertelde Kraay, die Noppert een koele indruk vond maken tegen Senegal. "Noppert heeft sowieso weinig spanning. Het is echt leuk voor hem dat hij mocht spelen. Maar ook bij een winnende bondscoach mogen we zeggen dat het onzin is."

Van Basten zag Noppert zich bewijzen

Marco van Basten was het als analist bij de NOS eens met de keuze van Van Gaal. In zijn ogen heeft Noppert het uitstekend gedaan tegen Senegal. Het lijkt erop dat de geboren Fries ook tegen Ecuador en Qatar onder de lat plaatsneemt. "Hij heeft goed gekeept. De keuze van Van Gaal is weer een juist geweest. Het is goed en leuk om te zien. Het is positief dat er een jonge en frisse gozer staat die heeft bewezen waarom er voor hem gekozen is", was Van Basten lovend over de goalie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt. Hans Kraay is al jaren onzin.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan lijk je aardig op hem .

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik verwachtte niks anders van jou. Knap hoor! Helemaal zelf verzonnen of heeft mamma je geholpen?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beetje moeilijk gaat dat zijn . Maar goed had niks anders verwacht van je . Je komt nu niet verder dan noppert noppert . Maar als je wel normaal kijkt had je gezien dat elke keeper in de eredivisie gister de nul had gehouden . .

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hansie is een Bijlow fan, al jaren. Die baalt gewoon dat Bijlow niet keept als Noppert geen fouten maakt.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo is dat.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is gewoon een feit dat noppert een gok is . De man heeft bijna niks gespeeld de laatste jaren . Had geen enkele ervaring met grote wedstrijden internationaal . En nog steeds niet . Gisteren amper getest . Verder is een wedstrijd goed zijn niet het probleem ,dat doen meerdere keepers. Het gaat erom of hij dat blijft doen . In de knockoutfase als het echt spannend wordt en drukker voor hem gaan we het zien . Maar goed ipv eens de feiten bekijken ,gelijk weer wijzen dat hans kraay voor bijlow is .

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

je kan ook zeggen, ik ben blij verrast. In plaats van onzinnige kritiek, dat is namelijk echt het makkelijkst. Van Gaal heeft ballen getoond, geen ander had het aangedurft.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ballen getoond of gewoon mazzel gehad . Verder hebben we het wel over een keeper die een paar ballen pakte die al die anderen ook hadden gehad . Dus blij verrast ben je nog al snel dan . Straks kijken als het de knock out fase is of je nog zo blij bent . Kraaij lult vaak onzin maar nu niet

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben ook een Bijlow fan, maar Noppert zat er vandaag gewoon goed bij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen