Waarom Oranje Memphis Depay hard nodig heeft tegen Ecuador

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 november 2022 – Van harte ging het zeker niet, maar dankzij late doelpunten van Cody Gakpo en Davy Klaassen versloeg het Nederlands elftal Senegal met 0-2 en beleefde het een uitstekende start van het WK in Qatar. De volgende krachtmeting wacht vanmiddag, als de ploeg van Louis van Gaal het vanaf 17.00 uur opneemt tegen Ecuador. Samen met Jack's bespreekt FCUpdate.nl het belang van het meespelen van Memphis Depay in deze wedstrijd.

Waarom Oranje Memphis Depay hard nodig heeft tegen Ecuador

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat Memphis afgelopen maandag vanaf de bank begon, was geen verrassing. Van Gaal had anderhalve week eerder tijdens zijn persconferentie in Zeist immers al verklapt dat zijn sterspeler niet ging starten. Memphis raakte geblesseerd tijdens het Nations League-duel met Polen van 22 september en kwam sindsdien niet meer in actie voor club én land. Dat hij tegen Senegal 'slechts' als invaller binnen de lijnen kwam, was dus niet zo gek. Dat Oranje zonder Memphis een zeer stroeve indruk maakte, was evenmin opvallend.

Memphis was met twaalf doelpunten in de kwalificatiereeks voor het WK van enorm grote waarde voor het Nederlands elftal. Dit kalenderjaar vond de aanvaller van FC Barcelona al vier keer het net in het Oranje. Daarnaast verzorgde hij ook nog twee assists. Zonder Memphis komt het Nederlands elftal maar moeilijk tot uitgespeelde kansen. Dat bewees het Nations League-duel met België in september, maar dus ook de ontmoeting met Senegal. Tegen Ecuador zal Memphis hard nodig zijn, want de Zuid-Amerikanen zijn dit jaar haast niet te passeren. Wat heet: in de laatste zeven wedstrijden hielden zij de nul. Weet Memphis wél te scoren tegen Ecuador? Zet in bij Jack's en krijg 2,70 keer je inzet terug.

Lees ook: IJzersterke reeks Ecuador: Oranje mag zijn borst natmaken

Hoewel de tegenstand voor Oranje in de kwalificatiereeks niet heel hoog was, maakte Memphis met zijn twaalf doelpunten natuurlijk wel de nodige indruk. In vijf wedstrijden scoorde hij minstens twee keer. Tegen Gibraltar (uit en thuis), Montenegro (thuis en uit) én Turkije vond hij minstens tweemaal het doel. In de thuiswedstrijd tegen Turkije, die met 6-1 werd gewonnen, produceerde de spits zelfs een hattrick. Verwacht jij dat Memphis tegen Ecuador zijn doelpuntentotaal in het Nederlands elftal opkrikt met (minstens) drie? Zet in en win liefst 71,00 keer je inzet. Ga je voor een dubbelslag? Dan is de quotering 11,50!

Bergwijn
Het ligt echter in de lijn der verwachting dat Memphis ook tegen Ecuador genoegen moet nemen met een invalbeurt. Van Gaal wil zeker geen risico's nemen met zijn vedette en lijkt hem rustig te willen brengen. Dat deed Bert van Marwijk tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika met Arjen Robben en dat leidde uiteindelijk net niet tot de wereldtitel. Tegen Senegal vormden Steven Bergwijn en Vincent Janssen het duo voorin. Bergwijn kwam nauwelijks in het spel voor en zal er dan ook op gebrand zijn zich tegen Ecuador wél te laten zien. Hij was dit jaar al vijf keer trefzeker voor Oranje. Scoort hij er vandaag minstens twee? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd