Zorgen om WK-vorm vorm Memphis: creëerde geen enkele kans

29 november 2022, 15:41

Rafael van der Vaart is tot dusver niet te spreken over de prestaties van Memphis Depay op het WK in Qatar. De aanvaller van FC Barcelona kwam in beide wedstrijden van Oranje als invaller binnen de lijnen, maar zijn statistieken zijn nog niet om over naar huis te schrijven. Dinsdagmiddag verschijnt Depay in de basis bij Oranje in de wedstrijd tegen Qatar, en Van der Vaart hoopt dan een andere versie van de spits te zien, zo stelt hij in de analyse van de NOS.

"Gakpo is de man in vorm, dan merk je dat alles ook mee zit", begint Van der Vaart, wat volgens hem niet geldt voor Depay. "Ik ben het er heel erg mee eens dat hij uit vorm is. De eerste wedstrijd (Senegal, 0-2, red.) was nog oké, maar de tweede wedstrijd (Ecuador, 1-1, red.) was echt heel schrijnend." Toch heeft hij wel een verklaring voor de mindere prestaties van de spits. "Dit is een speler, die moet gewoon in de basis beginnen. Daar ben ik wel van overtuigd. Het maakt hem niet uit, hij is sterk genoeg en dan wordt hij maar in de rust gewisseld."

NOS-analist Pierre van Hooijdonk is het er mee eens dat Depay nog niet zijn beste wedstrijden heeft gespeeld. "Het is een speler die een ontzettend hoog risicogehalte in zijn spel legt, dan krijg je wel eens zulke cijfers. Zeker in de laatste wedstrijd was hij ondermaats, maar dat hoort bij de kwaliteiten van de speler." Toch begrijpt hij wel dat de Depay in de basis begint. "In de Nations League was hij echt degene die Nederland bij de hand heeft genomen. Hij staat er veel beter op dan een paar jaar geleden. Is ook wat ouder worden en wat volwassener, dat scheelt ook," aldus Van Hooijdonk. "Een type speler als Memphis kan altijd het verschil maken."

Data illustreren matige vorm Depay

De data uit de eerste twee wedstrijden van het Nederlands elftal op het WK onderschrijven het beeld dat Depay nog op zoek is naar zijn topvorm. Voetbal International-journalist Bart Frouws illustreerde bij de NOS de matige vorm van de FC Barcelona-aanvaller aan de hand van de cijfers. In de 73 speelminuten die hij tot nu toe kreeg, creëerde hij geen enkele kans voor Oranje. Ter vergelijking: in de Nations League doet hij dat gemiddeld elke veertien minuten. Zelf schoot hij tot nu toe één keer op doel, in de eerste wedstrijd tegen Senegal. Uit de rebound van die poging bepaalde Davy Klaassen de eindstand op 2-0.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Memphis gaat topscorer allertijden worden voor Oranje, maar het blijft een matige spits.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen