Keiharde kritiek op Oranje: "Het spel is om te huilen"

30 november 2022, 13:33

Marciano Vink is nog verre van onder de indruk van wat het Nederlands elftal dit WK heeft laten zien. De analyticus zag Oranje ongeslagen blijven in de poule en dankzij de 2-0 zege op Qatar groepswinnaar worden, maar sprankelen deed de ploeg van bondscoach Louis van Gaal in zijn ogen niet.

"Er valt echt heel veel te winnen als je de juiste mensen opstelt die wél iets extra's brengen, energie leveren", begint Vink bij ESPN. "Dit werkt gewoon niet. We hebben nu drie wedstrijden aangekeken. De resultaten zijn prima, maar het spel is bij vlagen gewoon om te huilen. Gakpo steekt er bovenuit, daarachter Frenkie de Jong, de rest speelt plichtmatig of is niet in vorm."

De roep in Nederland om een basisplaats voor de creatieve Xavi Simons klinkt dan ook steeds luider, maar Van Gaal koos er tegen de Qatari voor om de aanvallende middenvelder van PSV op de bank te houden. In de slotfase mocht Kenneth Taylor wél zijn debuut maken.

Als het aan Kees Luijckx ligt, was Oranje in een andere opstelling begonnen tegen Qatar. "Als je in deze wedstrijd 4-3-3 gaan spelen... Het gaat niet gebeuren, maar als je zo speelt, had je Qatar eraf gepoetst met 5-0. Maar dan creëër je in Nederland onrust", aldus Luijckx.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FRlife
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ga dan ook 433 spelen Malacia op links Een blok op het middenveld Xavi berghuis of gakpo op 10 Voorin met gakpo/berghuis de jong Memphis We spelen echt non voetbal nu

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eens, maar ik vrees dat van Gaal dat niet gaat doen...

FRlife
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien toch echt te oud..

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben geen Psv fan maar wat heeft Luuk misdaan ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen