Ajax heeft evaluatie achter de rug: "Is voor iedereen duidelijk"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 november 2022 – Edwin van der Sar weet dat het in de tweede seizoenshelft een stuk beter moet bij Ajax. De algemeen directeur van de Amsterdammers verwacht dat er in de strijd om het landskampioenschap nog wel wat gebeuren binnen de selectie. Daarnaast heeft de evaluatie over het eerste deel van het seizoen inmiddels plaatsgevonden.

Ajax heeft evaluatie achter de rug: "Is voor iedereen duidelijk"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het is duidelijk dat we niet tevreden zijn over de eerste seizoenshelft, maar dat is helemaal niemand bij Ajax", aldus Van der Sar in gesprek met Voetbal International. "De evaluatie heeft plaatsgevonden en daarin bespreken we hoe we de voorbije maanden hebben beleefd, maar vooral ook waar de verbeterpunten plaats moeten vinden. In de selectie, in de staf, in de organisatie. En het is voor iedereen duidelijk wat het doel is: het landskampioenschap, dat is het belangrijkste voor Ajax."

Lees ook: Naam van Schreuder blijft rondzingen bij Duitse degradatiekandidaat

Van der Sar denkt dat er in de winterstop op transfergebied een en ander zal veranderen in Amsterdam. "Er zijn al wel wat dingen in gang gezet. Ik verwacht een paar wijzigingen in de selectie, maar dat is nu nog lastig te voorspellen. Dat hangt van meerdere factoren af, en er is nu ook nog een WK bezig. Daar spelen sommige jongens zich ook weer in de kijker, zo gaat dat altijd. Aan de andere kant lopen er bij ons ook spelers rond die je perspectief moet geven om meer aan spelen te komen. Is dat niet bij ons, dan elders."

Calvin Bassey
De algemeen directeur nam het in het interview met VI ook op voor aanwinst Calvin Bassey, die nog niet goed draait bij Ajax. "Calvin heeft ook kwaliteiten, maar zal zich nog moeten verbeteren om op dat niveau te komen. Dat is heel logisch, en die ontwikkeling heeft Lisandro Martínez ook bij ons gehad. Denk maar eens aan twee jaar geleden, toen Martínez heel veel op de bank zat. Er is tijd nodig om te groeien, het is niet eerlijk om Bassey direct op het niveau van Martínez te beoordelen."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd