Ziyech trots op Marokko: "Hebben geschiedenis geschreven"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 december 2022 – Marokko overleefde donderdag voor het eerst sinds 1986 de groepsfase van het WK. Uitblinker Hakim Ziyech was vanzelfsprekend enorm trots op de prestatie van zijn elftal. 

Ziyech trots op Marokko: "Hebben geschiedenis geschreven"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"We hebben geschiedenis geschreven", besefte de Chelsea-middenvelder direct na afloop van het duel met Canada waarin hij al na drie minuten de score opende. Het was zijn eerste doelpunt op een WK-eindronde, nadat hij in 2018 bij zijn eerste deelname niet tot scoren kwam. "Het is heel bijzonder dat ik een doelpunt heb gemaakt", vindt Ziyech. "Scoren op een WK is een droom die uitkomt."

Ook bondscoach Walid Regragui was zich na afloop bewust van de bijzondere prestatie van zijn elftal. "We hebben heel veel mensen gelukkig gemaakt vanavond", zei de keuzeheer. "Ons eerste doel was de groepsfase te doorstaan, dat is alvast gelukt", vervolgde hij. Toch reikt de Marokkaanse ambitie verder dan de volgende ronde. "We willen verder komen dan de achtste finales", stelt Regragui. 

Om de kwartfinale te halen dienen de Marokkanen dan af te rekenen met Spanje, de wereldkampioen van 2010. De Spanjaarden eindigden na de knotsgekke ontknoping in hun poule als tweede, waardoor Marokko als groepswinnaar op de ploeg van Luis Enrique stuit. Op het WK in Rusland van 2018 troffen beide landen elkaar ook al, destijds in de groepsfase. Marokko leek toen op weg naar een stunt toen Youssef En-Nesyri, de maker van de 2-0 tegen Canada, de ploeg op voorsprong schoot. Door een late treffer van Iago Aspas eindigde het duel echter alsnog in 2-2. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd