Van Gaal grapt over avontuur bij België: "Truus nog overtuigen"

2 december 2022, 13:19

Louis van Gaal werd op de persconferentie van het Nederlands elftal gevraagd naar zijn toekomst. Er was een aantal Belgische journalisten aanwezig en zij vroeg de bondscoach of hij Roberto Martínez zou willen opvolgen bij De Rode Duivels. Daar ging de 71-jarige oefenmeester met een knipoog op in.

De Belgen speelden donderdagavond met 0-0 gelijk tegen Kroatië. Zodoende kwam er al na de groepsfase een zeer teleurstellend einde aan het WK van De Rode Duivels. Martínez vertelde na de wedstrijd dat hij gaat vertrekken bij de nationale ploeg. De Belgische journalisten op het perspraatje zien Van Gaal als geschikte opvolger. "België is een mooi land met heel vriendelijke mensen. Knokke is een mooi strandparadijs. Ik heb er al over nagedacht. Dan moet je mijn vrouw Truus overtuigen", aldus een lachende Van Gaal.

Lees ook: Van Gaal neemt Memphis niets kwalijk: "Hij geeft zijn mening"

Toch ging de geboren Amsterdammer ook nog serieus in op zijn toekomst. Na het WK stopt hij in ieder geval bij Oranje en wordt hij opgevolgd door Ronald Koeman. "Ik kan altijd vrij de beslissingen nemen. Er zijn wel bepaalde landen waar ik niet naartoe ga en Truus zeker niet. Zo simpel is het. Maar we zijn hier met Nederland bezig, wij willen wereldkampioen worden. Als dat lukt, is de wereld zo opportuun dat er aanbiedingen gaan komen. Dat weet ik ook. Maar voorlopig zijn we nog geen wereldkampioen."

Rode Duivels

Terwijl Oranje zaterdag in de achtste finales tegen Team USA speelt, zijn de Belgen dus alweer naar huis. "Wij hebben de laatste twee wedstrijden ook van ze gewonnen. Ze hebben voetballers die echt geweldig zijn. Maar het in mijn ogen altijd om het team. Dat kan ik niet beoordelen, want ik ben niet op de trainingen en zie niet iedere wedstrijd. De laatste wedstrijd hadden ze moeten winnen, maar voetbal is niet alleen techniek en tactiek. Er hoort ook een beetje geluk bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen