Portugese media: Cristiano Ronaldo woedend na vroege wissel

2 december 2022, 19:57

Cristiano Ronaldo werd vrijdagavond door de Portugese bondscoach Fernando Santos gewisseld in de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Waar de Portugees tegen Uruguay en Ghana nog ruim tachtig minuten op het veld bleef staan, moest hij nu na ruim een uur al naar de kant. En dat viel compleet verkeerd bij de ervaren voetballer, die zelf de aantijgingen overigens in alle toonaarden ontkent.

Volgens diverse Portugese media baalde hij behoorlijk van zijn wissel en liet hij dat ook blijken. 'Je hebt zo'n fucking haast om mij naar de kant te halen. Fuck', was de vertaling van de woorden ("Estás com uma pressa do caralho para me tirar foda-se") die hij richting zijn coach zou hebben gebriesd. Die wisselde de routinier de eerste twee wedstrijden ook al, maar toen deed hij bijna negentig minuten mee. Ditmaal stond hij slechts een uur op het veld.

Wie de prestaties van Portugal zonder Ronaldo bekijkt, kan niet anders dan concluderen dat het met hem beter gaat. Tegen Ghana incasseerde het land namelijk nog de aansluitingsgoal zonder Ronaldo, terwijl Zuid-Korea in blessuretijd zelfs won van het Ronaldo-loze Portugal. Daar tegenover staat overigens wel dat tegen Uruguay het land nog een extra doelpunt maakte via Bruno Fernandes zonder Ronaldo.

Lees ook: Zuid-Korea is door na wonderbaarlijke ontknoping tegen Portugal

Portugese bondscoach

Overigens wilde Santos er niet een te grote rel van maken. De bondscoach gaf aan dat Cristiano Ronaldo het helemaal niet tegen hem had, maar tegen de spelers van Zuid-Korea die heel langzaam het veld verlieten. Daarmee probeert de coach ongetwijfeld een rel in de kiem te smoren: na zijn aanvaringen met Erik ten Hag en vertrek bij Manchester United liggen alle uitingen van Ronaldo onder een vergrootglas dit WK.

En daardoor kwam de hoofdrolspeler zelf met dezelfde uitleg als zijn coach. "Ik zei tegen de Zuid-Koreaan dat hij zijn mond moest houden", verklaarde hij de woorden die hij zou hebben gesproken. Ploeggenoot Ricardo Horta bevestigde die lezing. "Ik denk dat hij ontevreden het veld verliet vanwege de reactie van de Zuid-Koraan. Dat heeft niets met onze selectie te maken", zei de doelpuntenmaker. "Dat heeft hij al gezegd en het is niet de moeite waard om te herhalen: hij is blij en gefocust op het WK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen