Polen mét Feyenoorder Szymanski tegenover uitgerust Frankrijk

4 december 2022, 14:50

Om 16.00 uur gaan Polen en Frankrijk uitmaken wie na Nederland en Argentinië de derde kwartfinalist van dit WK zal worden. Favoriet Frankrijk verschijnt - op enkele geblesseerden na - met de sterkste elf aan de aftrap, waardoor Polen dus op zijn best zal moeten zijn om te kunnen stunten. Dat gaat de ploeg van bondscoach Czeslaw Michniewicz proberen met Feyenoorder Sebastian Szymanski in de basis.

Negentienvoudig international Szymanski was ook in de openingswedstrijd van Polen tegen Mexico (0-0) basisspeler, maar werd vervolgens naar de bank verwezen. In de wedstrijden tegen Saoedi-Arabië (2-0 winst) en Argentinië (2-0 verlies) kwam de 23-jarige middenvelder niet eens als invaller binnen de lijnen. Tegen de Fransen staat hij dus wel weer aan de aftrap en zal hij vooral moeten proberen sterspeler Robert Lewandowski te bedienen.

Tegenover Polen staat een uitgerust Frankrijk. Het overgrote deel van de basiself van vanmiddag - dezelfde als bij de 2-1 overwinning op Denemarken waarmee de Fransen zich plaatsten voor de knock-outfase - kreeg namelijk rust tijdens het laatste duel, waarin (zonder gevolgen) verloren werd van Tunesië 1-0). Frankrijk moet het wel nog steeds doen zonder de geblesseerde Karim Benzema en Lucas Hernández.

De wedstrijd tussen Polen en Frankrijk gaat om 16:00 uur van start. De winnaar van het duel neemt het in de kwartfinale op tegen Engeland of Senegal.

Opstelling Polen: Szczesny; Bereszynski, Kiwior, Glik, Cash; Frankowski, Szymanski, Krychowiak; Zielinski, Kaminski; Lewandowski

Opstelling Frankrijk: Lloris; Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernández; Tchouameni, Griezmann, Rabiot; Dembélé, Giroud, Mbappé

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen