Memphis bewijst gelijk Van Gaal: "Zonder hem geen wereldkampioen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 december 2022 – De 3-1 zege van Oranje op de Verenigde Staten leverde naast een plek in de kwartfinale ook de eerste goal van dit WK voor Memphis Depay op. De aanvaller is pas net terug van een blessure en moest dus nog worden opgetraind toen het toernooi al van start ging. Bondscoach Louis van Gaal heeft echter geduld hem gehad, wat zich nu dus ook heeft uitbetaald. 

Memphis bewijst gelijk Van Gaal: "Zonder hem geen wereldkampioen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Commentator Vincent Schildkamp stelde in WK Praat dat het gelijk van Van Gaal inmiddels bewezen is. "Iedereen zei: 'In de groepsfase was hij nog niet fit, nog niet scherp. Dan moet je ook denken aan een andere route, met een andere spits.' Maar dan blijkt dat als je geduld houdt, hij in die vierde wedstrijd wel wat meer uit de verf komt."

Kees Kwakman vond dat de impact van Memphis al eerder duidelijk werd. "Tegen Senegal zag je dat er iets meer gebeurde toen hij inviel. In de tweede wedstrijd speelde hij matig, maar dat gold voor iedereen. In de derde wedstrijd zag je ook weer bij momenten dat je niet zonder hem kunt. Het is - samen met Cody Gakpo - de meest creatieve speler die we hebben."

"Als we hem niet hebben, worden we geen wereldkampioen", vervolgde Kwakman. "Je hebt toch geen vervangers die kunnen spelen zoals hij? Je hebt creatieve spelers nodig. Ik snap heel goed dat Van Gaal dan ook geduld met hem heeft. Al is dat op een WK wel een risico. Als het nu niet was gebeurd, had je naar huis gekund en had iedereen gezegd dat je Memphis voor niets had opgetraind."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd