'Voorganger Ten Hag in beeld bij DFB, slecht nieuws voor Flick'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 december 2022 – Oliver Bierhoff vertrok maandag als algemeen directeur bij de Duitse voetbalbond DFB. Als mogelijke opvolger zingt de naam van Ralf Rangnick rond in de Duitse media. De voorganger van Erik ten Hag bij Manchester United zou in zijn kielzog weleens een nieuwe bondscoach aan kunnen stellen en het toonaangevende Kicker denkt al te weten wie dat zou moeten zijn. 

'Voorganger Ten Hag in beeld bij DFB, slecht nieuws voor Flick'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met het vertrek van Bierhoff is de positie van bondscoach Hansi Flick er een stuk onzekerder op geworden. De oefenmeester gaf zelf al eerder aan graag aan te blijven om Die Mannschaft in 2024 te leiden op het EK dat dan in eigen land gehouden wordt. Toch zou een nieuwe directeur zijn bondscoachschap weleens kunnen beëindigen gezien de matige resultaten in Qatar, waar Duitsland al in de groepsfase strandde. 

Lees ook: Duitse bondscoach Flick denkt niet aan vertrek bij uitschakeling

Mocht Rangnick het stokje van Bierhoff overnemen dan zou Thomas Tuchel weleens de opvolger van Flick kunnen worden. De twee kennen elkaar goed: Rangnick had Tuchel reeds in 1997 als speler bij SSV Ulm onder zijn hoede. Tuchels spelersloopbaan kwam een jaar later al op 24-jarige leeftijd teneinde wegens een slepende knieblessure, maar Rangnick was hem niet vergeten en bood hem een baan aan als jeugdtrainer bij VfB Stuttgart, waar hij in zijn eerste jaren onder meer Mario Gómez en Holger Badstuber onder zijn hoede had. 

Het lijkt dus voor de hand te liggen dat Rangnick als nieuwe bondscoach aan Tuchel zou denken. De 47-jarige trainer zit zonder club nadat hij in september van dit jaar werd ontslagen door Chelsea, de club die hij een jaar eerder nog aan de Champions League had geholpen. Overigens is de aanstelling van Rangnick nog geen uitgemaakte zaak. Ook Fredi Bobic (Hertha BSC) zou in beeld zijn voor de functie, stelt Kicker

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd