Ten Hag en United trappen trainingskamp af met vier tegengoals

7 december 2022, 21:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United is in de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het tweede deel van het seizoen onderuit gegaan. De ploeg van Erik ten Hag verloor met 4-2 van Cádiz, de nummer negentien van de Spaanse competitie. Donny van de Beek deed als basisspeler een helft mee.

Manchester United was uiteraard niet op volle sterkte tegen Cádiz, een van de twee oefenpartners tijdens het trainingskamp in Spanje. Alle WK-gangers ontbraken woensdagavond, al verschenen met onder meer Anthony Martial, Scott McTominay, Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka en Van de Beek nog wel een aantal bekende namen aan de aftrap.

Zij konden niet voorkomen dat Manchester United dramatisch aan het oefenduel begon. Door doelpunten van Carlos Garcia en Choco Lozano stond het al na twaalf minuten 2-0. De Engelse topclub deed voor rust via Anthony Martial wat terug, waarna Ten Hag in de rust alle veldspelers wisselde. Met een piepjong elftal kwam Manchester United in de tweede helft nog langszij via Kobbie Mainoo (17), maar de zege ging door treffers van Rubén Sobrino en Tomás Alarcón alsnog naar Cádiz.

Manchester United speelt zaterdag de tweede wedstrijd van het trainingskamp tegen Real Betis. Het echte werk begint op 21 december, als er tegen Burnley wordt gestreden om een plek in de kwartfinale van de League Cup. De Premier League wordt een aantal dagen later hervat met een ontmoeting met Nottingham Forest.