Van Gaal weigert vraag van Valentijn Driessen te beantwoorden

8 december 2022, 14:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bondscoach Louis van Gaal (71) heeft geweigerd om een vraag van Valentijn Driessen te beantwoorden tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Argentinië in de kwartfinale van het WK in Qatar. De journalist wilde weten hoe het voetbal geëvalueerd was, maar men toch met negen man staat te verdedigen. Daarop wilde Van Gaal niet reageren.

"Die vraag beantwoord ik niet", gaf Van Gaal nul op rekest aan Driessen. "Dat is een slechte vraag." Ook vond hij de insteek wéér negatief. Ook Memphis Depay was niet onder de indruk van de vraag van Driessen hoe hij naar Van Gaal keek als speler: als de gekke oom op een verjaardag of als de leuke oom. "Volgens mij had je wel wat beters kunnen verzinnen", was de veelzeggende reactie. Later kwam hij er inhoudelijk nog wel enigszins op terug. "Onze trainer heeft karakter en humor. Dat kan iedereen wel waarderen."

Hetzelfde gebeurde overigens bij Martijn Krabbedam, die vroeg of Van Gaal gelukkiger was toen hij in zijn Ajax-tijd nog aanvallend voetbal speelde of momenteel bij het Nederlands elftal, ook. Die vraag vond de bondscoach negatief. "Het is veel moeilijker dan twintig jaar geleden om aanvallend te spelen. Als je dat niet ziet of begrijpt", verzuchtte Van Gaal, die toch maar weer eens tekst en uitleg gaf. "We proberen druk te zetten, afhankelijk van het technisch plan."

Lees ook: Van Gaal over uitspraken Di María: "Dat vind ik wel heel erg"

Slechte vraag Van Gaal

Maar de bondscoach, die opmerkelijk genoeg geen enkele (!) vraag over de opstelling of de blessures bij Oranje kreeg, was nog over meer vragen niet tevreden. Koen Greven van het NRC vroeg of de spelers van Nederland krijgen opgedrongen hoe ze het beste hun strafschop kunnen inschieten. "Een onzinnige vraag", vond Van Gaal, die dat ook meteen uit de wereld wilde helpen.

"De spelers moeten zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven. Je moet als coach weleens een andere beslissing nemen, maar de spelers nemen de strafschoppen op hun eigen wijze. Wij ondersteunen ze op een wetenschappelijke manier, met wat ze eventueel zouden willen doen. We hebben de strafschoppen geoefend en dat doen we nog steeds. We hopen dat dat een klein plusje geeft, maar de druk van dat moment kunnen we niet simuleren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alleen al om dit achterlijke gedrag zou je wensen dat NL morgen uitgeschakeld wordt. Kan Louitje weer gaan golfen en zijn vrouw verwennen en kunnen we weer verder met een bondscoach die zichzelf niet zo ophemelt als dit stuk onbenul, oftewel.......next !

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen is alleen maar bezig met onrust stoken en relletjes te veroorzaken. Ik geef Van Gaal groot gelijk. Op fatsoenlijke journalisten geeft hij antwoord, maar daar valt Driessen al jaren niet meer onder.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap niet dat ze die Driessen nog binnenlaten bij die persconferenties. Er gaat geen greintje positiviteit van die man uit. Alleen maar de boel proberen onderuit te halen. Zielige man.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja het is echt alsof je een journalist van de Privé of de Story toe laat bij de persconferentie.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

V Gaal kan ook gewoon een geintje er van maken . Er zijn best veel mensen die op dit moment niet genieten van oranje . Driessen is idd irritant maar hij stelt wel een vraag die veel nederlanders willen weten . Dus door niet te antwoorden negeert hij fans.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen