Santos onthult hoe slechtnieuwsgesprek met Ronaldo verliep

9 december 2022, 12:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fernando Santos heeft onthuld hoe het slechtnieuwsgesprek met Cristiano Ronaldo is verlopen. De 37-jarige Portugese ster kreeg in aanloop naar de achtste finale tegen Zwitserland (6-1) te horen dat hij zijn basisplaats kwijt was.

Hoewel Portugal op overtuigende wijze de kwartfinale van het WK bereikte, is de reserveplek van Ronaldo al dagen onderwerp van gesprek. Er deed zelfs een gerucht de ronde dat aanvaller na het gesprek met Santos had overwogen het toernooi te verlaten, maar de Portugese voetbalbond was er als de kippen bij om dat verhaal [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/411271/portugese-bond-reageert-in-statement-op-ronaldo-gerucht/,_blank,uit de wereld te helpen].

"Hij heeft mij nooit verteld dat hij het Portugese kamp wilde verlaten. Kijk naar zijn houding. Hij vierde de doelpunten met zijn teamgenoten en bedankte achteraf de fans", aldus Santos op de persconferentie richting de wedstrijd tegen Marokko. "In het gesprek dat ik met hem had voor de wedstrijd tegen Zwitserland, vertelde ik hem dat hij niet zou starten. Daar was hij niet blij mee, wat normaal is. Maar het was een normaal gesprek waarin eenieder zijn mening gaf."

Ronaldo werd tegen Zwitserland vervangen door Gonçalo Ramos, die indruk maakte door drie van de zes Portugese doelpunten voor zijn rekening te nemen. "Als je als aanvoerder van Portugal op de bank begint, dan is het normaal dat je niet blij bent. Toen ik hem vertelde dat hij niet zou starten, vroeg hij mij of dat een goed idee was. Natuurlijk was hij niet blij, maar ik kan jullie verzekeren dat hij het kamp nooit heeft willen verlaten."

Wat Santos betreft, is het tijd om het over andere zaken te hebben. "Hij kwam gewoon de kleedkamer uit tegen Zwitserland, deed de warming-up en rende naar zijn teamgenoten om de doelpunten met ze te vieren. Hij heeft na de wedstrijd zijn teamgenoten bedankt voor hun inzet en ging daarna weer naar binnen. Laten we Cristiano Ronaldo nu met rust laten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen