Messi woedend: "FIFA moet dit soort arbiters niet inzetten"

9 december 2022, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lionel Messi was woedend na het duel met Oranje. De kleine aanvaller van Argentinië werd door Mateu Lahoz sterk bevoordeeld vanuit Nederlands perspectief, toch vond hij het optreden van de Spaanse arbiter heel erg slecht en hij richtte zich richting de FIFA.

"Ik denk dat de mensen hebben gezien hoe het was vandaag. De FIFA moet zulke scheidsrechters niet kunnen inzetten voor dit soort wedstrijden", zei Messi opmerkelijke woorden omdat hij de leidsman zeker niet tegen had. "Ik wil alleen verder niet over de scheidsrechter praten, omdat de FIFA je bestraft als je eerlijk bent in je commentaar na het duel." Daarmee wilde de sterspeler van Argentinië een schorsing duidelijk voorkomen.

Messi was sowieso op dreef in zijn teksten na de wedstrijd. De kleine Argentijn was woedend en niet alleen over de arbiter. Ook op de Nederlandse bondscoach Louis van Gaal was hij kritisch. "Hij zegt dat ze goed voetbal spelen bij het Nederlands elftal, maar wat hij deed was lange mensen neerzetten voorin en lange ballen in de zestien gooien", was de harde conclusie van Messi, die na de kwartfinale gekozen werd tot Man of the Match. "Het was de hele wedstrijd knokken. We hebben deze opleving nodig, voor alle Argentijnen." 

Lees ookVan Gaal baalt van arbiter: "Ik vond het een dubieuze strafschop"

Slechtste scheidsrechter van het WK

Na het laatste fluitsignaal was Messi sowieso ontzettend boos en chagrijnig, niet alleen in zijn teksten, maar ook in het interview op beeld (zie onder). Ook keeper Emiliano Martínez was niet te spreken over Lahoz. "Volgens mij wilde hij dat het nog 2-2 zou worden", brieste de doelman, die in de strafschoppenreeks de held werd van Argentinië. "Volgens mij is het eerlijke verhaal dat hij de slechtste scheidsrechter van dit toernooi is", aldus Martinez, die complimenten kreeg van ploeggenoot Messi. "We hebben een geweldige keeper, dat heeft hij opnieuw bewezen."  

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lol, dan wordt je zo geholpen door een scheids en dan reageer je zo. Bizar.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met een andere scheids hadden ze met 8 man gestaan en was Messi al thuis. Wat een clown

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De scheids was niet best maar die pingel was er gewoon een zo eerlijk moet je zijn . Dat messi en ronaldo en mbappe voordeeltjes krijgen is toch ook geen verrassing dat is altijd al zo geweest . Ook bij ons in de tijd van onze grote sterren . Dat is niet goed maar altijd zo geweest . Verder had deze scheids velen rood kunnen geven van beiden kanten . Ik schaam me gewoon voor het overdreven reageren bij die relletjes van oranje . Dat is nu precies wat die argentijnen wilden

Schoonhoven
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Argentijnen zijn over heel de lijn het perspectief een beetje kwijt. Als je de fanreacties leest zou je denken dat ze een invasie van het vaderland hebben afgeslagen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen