Dramatische start voor Dick Advocaat: ADO krijgt dreun in Almere

11 december 2022, 16:41

Dick Advocaat is zijn avontuur als coach van ADO Den Haag begonnen met een pijnlijke nederlaag. De 75-jarige oefenmeester ging met de Hagenaars op bezoek bij Almere City, dat met 4-1 te sterk was. ADO bleef daardoor steken op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en leed de negende nederlaag van het seizoen.

Advocaat is er nog niet in geslaagd om ADO aan de praat te krijgen na het ontslag van Dirk Kuyt, die na een matige eerste seizoenshelft op straat werd gezet. De hoop was dat het beter zou gaan onder Advocaat, maar daar is voorlopig nog geen sprake van. ADO begon nog wel goed aan de wedstrijd. De 22-jarige basisdebutant Malik Sellouki hielp ADO na een kwartier op voorsprong.

ADO drong in die fase aan en leek het duel naar zich toe te gaan trekken, maar faalde bij grote kansen in de afronding. Aan de andere kant van het veld kreeg ADO het deksel op de neus. Doelman Hugo Wentges maakte op knullige wijze hands buiten de zestien, waardoor Almere een vrije trap kreeg. Die werd binnengekopt door Jeredy Hilterman.

De spits sloeg na rust nogmaals toe. Kort daarvoor had Lance Duijvestijn voor de tweede treffer van de thuisploeg gezorgd, door vanaf elf meter koel te blijven. Hij mocht aanleggen vanaf de penaltystip omdat Daryl Werker hands had gemaakt op de doellijn. Dat kwam hem op een rode kaart te staan. Álvaro Peña maakte er in blessuretijd zelfs nog 4-1 van. ADO blijft daardoor op zestien punten staan. Het gat met hekkensluiter Jong FC Utrecht bedraagt slechts vier punten.

Heracles

Koploper Heracles deed wél goede zaken. De Almeloërs hadden weinig problemen met Roda JC, dat in Limburg met 1-3 werd verslagen. Teun Bijleveld zette de thuisploeg nog op voorsprong, maar Heracles boekte een zege dankzij treffers van Samuel Armenteros, Emil Hansson en Nikolai Laursen. Heracles heeft vijf punten meer dan nummer twee PEC Zwolle, dat maandag in actie komt tegen Helmond Sport.