PSV'er Veerman kreeg geen uitleg over bijzondere beslissing Van Gaal

22 december 2022, 12:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV-middenvelder Joey Veerman (24) was de opmerkelijke afwezige in de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal. Voor het WK in Qatar zat hij niet bij de eerste voorlopige namenlijst van de keuzeheer, terwijl hij in de interlandperiode daarvoor nog wel bij de juist veel kleinere voorselectie zat.

Tekst en uitleg kreeg Veerman daarover nooit, zo vertelt hij tegenover de NOS. "Ik heb er nooit met Van Gaal over gesproken", zei Veerman, die uiteraard blijven hopen op zijn debuut in het Nederlands elftal de komende jaren. "Wie weet doet de volgende bondscoach dat wel, als ik mijn goals en assists blijf maken."

Zelf heeft de PSV'er, die dit seizoen zeven goals maakte en vijf assists gaf in dienst van de Eindhovenaren, wel een idee waarom hij niet opgeroepen is. "Dat ik er nu niet bij was, kwam misschien ook wel door het verdedigende deel. Daar kan ik zeker nog in verbeteren en daar ben ik ook al een aantal jaar mee bezig."

Lees ook: Veerman baalt: "Het EK 2024 zit nu wel in mijn hoofd"

Positie naar Frenkie de Jong

Veerman baalde logischerwijs flink van het besluit bij Van Gaal, maar legde zich er wel bij neer. "Je kan op je kop gaan staan, maar dat levert ook niks op", aldus de middenvelder, die zich in Oranje richt op de plek naast Frenkie de Jong op het middenveld. "Die ga ik er namelijk niet uitspelen: die kan volgens mij redelijk ballen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen