Ten Hag vol goede moed richting tweede seizoenshelft: "Proces klopt"

23 december 2022, 15:47

Voor Erik ten Hag is het een lastige eerste periode bij Manchester United. De oefenmeester heeft flink mogen investeren in de selectie maar staat vooralsnog op een teleurstellende vijfde plaats. Een ticket voor de Champions League is het minimale doel, dus er staat flink wat druk op bij United.

"Maar dat geldt ook voor alle zeven of acht clubs die strijden om de top vier. Voor iedereen die naar de Premier League kijkt, is het geweldig voor hen, het is erg opwindend", vertelt Ten Hag tegen The Guardian. De oefenmeester lijkt soms een papegaai, want sinds het begin gaat het bij de club over niets anders dan 'het proces'.

Lees ook: Geruchtencircus in Engeland barst los: Ten Hag

"Ik kijk naar het proces van hoe we presteren. Natuurlijk moeten we ook de resultaten behalen, maar het proces klopt, we boeken vooruitgang en we hebben een goede kans om die top vier te halen", concludeert de trainer tevreden. Woensdagavond bekerde Manchester United door in de Carabao Cup ten koste van Burnley: 2-0. De competitie begint binnenkort ook weer, dinsdagavond nemen de Red Devils het op tegen Nottingham Forrest.

Er ontbraken tijdens het bekerduel nog een aantal WK-gangers, maar die worden komend weekend weer verwacht op de club. Achter de namen van WK-finalisten Raphaël Varane en Lisandro Martinez staat nog een vraagteken. "Martínez is nog steeds feest aan het vieren in Argentinië. Ik kan begrijpen dat het heel emotioneel is. Het WK winnen voor je land is het hoogst haalbare. Maar ook Martínez moet accepteren dat de Premier League op de 27e terugkomt", aldus Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen