Dit zijn volgens de internationale pers de twee beste Nederlanders

24 december 2022, 11:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Virgil van Dijk en Vivianne Miedema zijn geprezen voor hun verrichtingen in het afgelopen jaar. L'Équipe gaf de aanvoerder van Oranje een plekje in het Elftal van het Jaar, terwijl The Guardian Miedema opnam in de tien beste voetbalsters van het kalenderjaar 2022.

Van Dijk won dit jaargang de FA Cup, de League Cup en de Community Shield (Engelse Super Cup) met zijn club Liverpool. De aanvoerder zag zijn team echter naast de Champions League-titel grijpen. Liverpool verloor de finale van Real Madrid (0-1). In het nieuwe Premier League-seizoen begon Van Dijk zwak met Liverpool. The Reds staan op dit moment op een zesde plaats. Op het WK schopte de verdediger het met Oranje tot de kwartfinales.

Kleine opsteker voor Miedema

Volgens The Guardian behoort Miedema tot de beste tien voetbalsters van 2022. De Engelse krant brengt ieder jaar een top honderd uit van de beste spelers van het jaar. De Arsenal-spits eindigde op een verdienstelijke zesde plaats. Mogelijk is dat een opsteker voor Miedema. Afgelopen week kwam het vreselijke nieuws naar buiten dat de 26-jarige niet mee kan naar het WK in de zomer van 2023 wegens een knieblessure.

Naast Miedema was er plek voor nog een viertal Nederlandsters in de top honderd. Lieke Martens (42), Jill Roord (60), Danielle van de Donk (75) en Daphne van Domselaar (95) kregen ook een plekje in de eervolle lijst. The Guardian brengt ook nog een top honderd uit voor de beste mannelijke voetballers van 2022. Die lijst verschijnt in januari.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen