FC Volendam heeft eerste versterking in degradatiestrijd binnen

2 januari 2023, 13:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Volendam heeft de eerste versterking gepresenteerd in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Het Andere Oranje heeft middenvelder Florent Sanchez Da Silva voor een half jaar gehuurd van Olympique Lyon.

Dat heeft FC Volendam maandagmiddag bekend gemaakt. De Franse jeugdinternational trainde al wat langer mee met de club uit het vissersdorp, waardoor de officiële aankondiging geen verrassing was. De negentienjarige Da Silva heeft één wedstrijd gespeeld voor de hoofdmacht van Olympique Lyon: Peter Bosz liet hem in 2021 debuteren tegen RC Strasbourg.

Dat was tot op heden overigens ook het enige optreden van de jeugdinternational, die eerder een half jaar werd verhuurd aan de Franse derdeklasser FC Villefranche-Beaujolais. "Ik heb voor deze huuroptie gekozen omdat ik speeltijd nodig heb op het hoogste niveau", weet de centrale middenvelder echter over een doorbraak bij Olympique Lyon.

Lees ook'Bom barst bij FC Volendam: onwerkbare situatie met trainer Jonk'

Maar eerst moet hij FC Volendam in de Eredivisie zien te houden en daar moet Sanchez een belangrijke bijdragen aan leveren. "Wij waren op zoek naar een extra middenvelder en hebben daarvoor verschillende types en opties bekeken en afgewogen. We hebben uiteindelijk voor Florent gekozen, vooral omdat we verwachten dat hij een stuk rust kan brengen", verwacht technisch directeur Jasper van Leeuwen. Dat ontbrak in zijn ogen voor de winterstop in het elftal van Wim Jonk.

"Zijn grote kracht is dat hij dingen sneller ziet dan de meesten en het spel daarna simpel kan houden. Daardoor kunnen anderen ook meer in hun kracht komen. Florent kan op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar wij zien hem vooral als verbindingsspeler", legt Van Leeuwen uit. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat Florent het type speler is dingen snel oppakt en spoedig bij gaat dragen aan het geheel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen