Ten Hag dendert door met United op slechte avond Van de Beek

3 januari 2023, 22:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United heeft dinsdagavond drie punten gepakt tegen AFC Bournemouth. De ploeg van manager Erik ten Hag was op het eigen Old Trafford met 3-0 te sterk voor de middenmoter. Het werd alleen voor Donny van de Beek, die weer eens in de basis mocht beginnen, een avond om snel te vergeten.

Ten Hag besloot Van de Beek te belonen door hem eindelijk weer een basisplaats te gunnen. De wedstrijd van de ex-Ajacied bleef echter beperkt tot iets minder dan een helft. Vlak voor rust kwam de middenvelder ongelukkig in botsing met ex-Feyenoorder Marcos Senesi. De Argentijn gleed vervelend uit en raakte Van de Beek, die zijn knie vervelend leek te verdraaien. Dat was ook meteen einde wedstrijd voor de Nederlander.

Op dat moment stonden The Red Devils wel al op een 1-0 voorsprong. Casemiro was er als de kippen bij om een vrije trap bij de eerste paal tegen de touwen te lopen. Na de thee gooide United de wedstrijd vervolgens snel op slot. Een schitterende aanval kende Luke Shaw als eindstation en hij tikte de tweede treffer van de avond binnen. Het slotakkoord was voor Marcus Rashford, die in de slotfase nog de 3-0 voor zijn rekening nam.

Arsenal niet langs Newcastle United

Koploper Arsenal had iets eerder op de avond al punten laten liggen Newcastle United. De manschappen van manager Mikel Arteta slaagden er niet in om de defensie van The Magpies te verschalken en moesten genoegen noemen met een 0-0 gelijkspel. Brighton & Hove Albion won op zijn beurt met 1-4 op bezoek bij Everton, terwijl Fulham drie punten pakte door met 0-1 te winnen bij Leicester City.