Volendam deelt tik uit en draagt rode lantaarn over aan Cambuur

8 januari 2023, 16:37   Bijgewerkt: 8 januari 2023, 16:55

FC Volendam heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De manschappen van trainer Wim Jonk wonnen in Leeuwarden met 0-3 van directe concurrent SC Cambuur. Zodoende is Volendam niet langer de hekkensluiter van de Eredivisie. Cambuur draagt nu de rode lantaarn.

Na een half uur spelen kon debuterend Cambuur-trainer Sjors Ultee het niet meer aan zien en haalde Sai van Wermeskerken en Marco Tol naar de kant. De van een blessure terugkerende Doke Schmidt en Floris Smand waren de vervangers. Gaandeweg kwam er op de tribune en het veld meer beleving. Het thuispubliek veerde op toen Volendam-doelman Filip Stankovic een rebound moest toestaan na een vrije trap van Mees Hoedemakers. Van dichtbij wist Leon Bergsma niet te profiteren. De aansluitingstreffer had de thuisclub wellicht over het dode punt geholpen. Nu dropen de spelers halverwege af onder een luid fluitconcert richting de catacomben.

Het enige positieve aan Cambuur-zijde in de tweede helft was de rentree van de langdurig geblesseerde Fransman Robin Maulun. Verder moet trainer Ultee vooral geschrokken zijn van de onmacht die zijn team uitstraalde. Collega Wim Jonk lag in de winterstop onder vuur, maar hees zichzelf voorlopig weer wat steviger in het zadel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen