'Barcelona laat Memphis afzien van zijn deel van de transfersom'

19 januari 2023, 07:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay heeft water bij de wijn moeten doen om zijn transfer naar Atlético Madrid mogelijk te maken. FC Barcelona stelde zich hard op in de onderhandelingen, waarop de 28-jarige aanvaller een doorbraak forceerde door af te zien van 15 procent van de transfersom waar hij recht op had.

Het gaat om veel geld, want Memphis zal voor zo'n drie à vier miljoen euro de overstap naar Atlético Madrid maken. De Oranje-international had zelf dus zo'n 450.000 tot 600.000 euro verdiend als hij niet had afgezien van zijn deel van de transfersom. Memphis wilde volgens Marca zo graag dat de transfer doorgang zou vinden dat hij de impasse bij de onderhandelingen doorbrak.

Het gaat niet lang meer duren voordat de transfer van Memphis naar Atlético Madrid wordt afgerond. Veelzeggend was dat de aanvaller woensdag al niet meer op het trainingsveld van Barcelona verscheen. Naar verluidt arriveert Memphis deze donderdag in de Spaanse hoofdstad, waar hij een medische keuring zal ondergaan alvorens de contracten worden getekend. Met een beetje geluk kan hij vandaag nog met zijn nieuwe teamgenoten trainen.

Morata heet Memphis alvast welkom

Memphis wordt bij Atlético Madrid de aanvalspartner van Antoine Griezmann, Ángel Correa en Álvaro Morata. Laatstgenoemde heeft de Nederlander alvast welkom geheten. "Hij is een topspeler en is hier welkom. Hij komt terecht in een kleedkamer waar hij zich gelukkig zal voelen. We verwelkomen hem met open armen", aldus Morata woensdagavond na de bekerzege van Atlético Madrid op Levante (0-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RoelTangenberg1958
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is nu veel geld? Voor mijj en waarschijnlijk u wel, maar voor dit soort patsers toch niet? Daarnaast was de transfer blijkbaar niet doorgegaan als hij dat niet had gedaan. Waarschijnlijk verdiende hij dat aan salaris in no-time terug, of aan tekengeld.

RoelTangenberg1958
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is nu veel geld? Voor mij en waarschijnlijk u wel, maar voor dit soort patsers toch niet? Daarnaast was de transfer blijkbaar niet doorgegaan als hij dat niet had gedaan. Waarschijnlijk verdiende hij dat aan salaris in no-time terug, of aan tekengeld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen