FC Groningen slijt probleemgeval aan Italiaanse laagvlieger

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 januari 2023 – FC Groningen is verlost van Cyril Ngonge. De Belgische aanvaller vertrekt per direct naar het Italiaanse Hellas Verona. In het hoge noorden liet Ngonge regelmatig zien dat hij over exceptionele kwaliteiten beschikt, maar stond zijn gedrag een langer verblijf nadrukkelijk in de weg. 

FC Groningen slijt probleemgeval aan Italiaanse laagvlieger

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De aanvaller kwam in de zomer van 2021 met hoge verwachtingen over van RKC Waalwijk. Bij die club beleefde hij in het seizoen 2020-2021 zijn doorbraak in de Eredivisie. In twintig wedstrijden scoorde hij destijds vijf keer. ln Groningen kende hij een aardig debuutseizoen, waarin hij zeven keer scoorde in de Eredivisie. Vooral de thuiswedstrijd tegen AZ (2-0 winst) zal in het collectieve geheugen van de gemiddelde voetballiefhebber blijven hangen. Daarin opende Ngonge met een schitterende scorpion kick de score. 

Toch was het huwelijk tussen Ngonge en FC Groningen niet gelukig. De speler botste in zijn eerste seizoen geregeld met toenmalig trainer Danny Buijs, die hem onder meer 'een heel moeilijke jongen om mee te werken' noemde. Onder Buijs kende de club een dramatisch einde van het seizoen door de laatste zeven competitiewedstrijden op rij te verliezen. Onder de afgelopen zomer aangestelde Frank Wormuth hoopte Ngonge een nieuwe start te kunnen maken, maar ook de inmiddels ontslagen Duitser stelde in september vast dat het gedrag van de Belg 'niet aan de gestelde norm' voldeed en verbande hem uit de selectie. 

FC Groningen was dan ook van harte bereid mee te werken aan een vertrek van de aanvaller, die nu dus de overstap naar de Serie A gaat maken. Bij Hellas Verona, dat voorlaatste staat in de competitie, tekent hij een contract tot medio 2025, waarbij de club een optie heeft om de verbintenis met twee jaar te verlengen. FC Groningen ontvangt een transfersom voor de aanvaller, maar de hoogte daarvan wordt niet bekendgemaakt. 

  • Topclub Adv

    Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Nederland beide speelhelften wint tegen Gibraltar!

    Wint Nederland beide helften tegen Gibraltar? Dan kun je met één euro vijftig tot honderd euro bijschrijven.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd