NEC speelt eindelijk niet gelijk en vergroot de zorgen voor Emmen

21 januari 2023, 20:52

NEC heeft na twee gelijke spelen nu de eerste overwinning van dit kalenderjaar geboekt. De Nijmegenaren waren in een sfeervolle Goffert met 3-1 te sterk voor FC Emmen. De afwezige Oussama Tannane werd niet gemist, want NEC legde geregeld sprankelend en fris voetbal op de mat. Het duo Landry Dimata (twee) en Ibrahim Cissoko was verantwoordelijk voor de treffers, waarbij Elayis Tavsan twee stijlvolle assists kon bijschrijven. Namens het onmachtige FC Emmen deed Richairo Zivkovic iets terug.

NEC-spelmaker Tannane liet vorige week zijn team in de steek door een oliedomme rode kaart te pakken en zat vandaag - net als Souffian El Karouani - een schorsing uit. Bij FC Emmen ontbrak aanwinst Oussama Darfalou nog steeds, omdat het papierwerk nog niet op orde was. In deze wedstrijd die voor het eerst op Eredivisieniveau werd afgewerkt, moest FC Emmen het ook stellen zonder de zieke Lorenzo Burnet.

Kort na rust bracht Cissoko de thuisploeg weer in rustig vaarwater door de marge wederom op twee te brengen. Tavsan was met zijn tweede 'weergaloze' assist ook bij deze goal betrokken en deed de toekijkende Tannane even vergeten in Nijmegen. NEC voetbalde na de 3-1 de wedstrijd simpel uit. FC Emmen blijft zich door het verlies bungelen in de gevarenzone, terwijl NEC zich steviger vestigt in het linkerrijtje van de ranglijst.

Man of the Match: Elayis Tavsan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen